خانه / کار ویژه / یاران خراسانی / خوبان خراسانی / خوبان خراسانی – مرحوم آیت الله سید محمد حسینی طهرانی (۱۳۰۵ تهران – ۱۳۷۴ مشهد)
خوبان خراسانی – مرحوم آیت الله سید محمد حسینی طهرانی  (۱۳۰۵ تهران – ۱۳۷۴ مشهد)

خوبان خراسانی – مرحوم آیت الله سید محمد حسینی طهرانی (۱۳۰۵ تهران – ۱۳۷۴ مشهد)

سید محمدحسین حسینی طهرانی معروف به علامه طهرانی در ۲۴ محرم ۱۳۴۵ق به دنیا آمد. از طرف مادرِ پدر از خاندان مجلسى همچون: محمدتقی مجلسى، محمدباقر مجلسى، وحيد بهبهانى، سيد مهدى بحرالعلوم و آيت الله بروجردى می باشد و از طرف مادرِ مادر از خاندان ملامهدى و ملا احمد نراقى مي باشد. پس از طى تحصيلات ابتدائى، دوره آموزش متوسطه را در رشته مكانيك و ماشين سازى به اتمام رساند و با وجود پيشنهاد هاى بسيار براى ادامه تحصيل در خارج و پذيرش مسئوليت هاى مهم در رشته هاى مختلف، تحصيل علوم دينى را برگزيد.

براى شروع علوم حوزوى در ۱۹ سالگى عازم قم شد. در همان سال ها به جمع اولين شاگردان علامه طباطبائى پيوسته و از خواص اصحاب وی گردید. همچنين از محضر شيخ عبدالجواد سدهى، سيد رضا بهاءالدينى، شيخ مرتضى حائرى، سيد محمد داماد، سيد محمد حجت و حاج آقا حسين بروجردى استفاده نمود. در ۲۶ سالگى با توصيه علامه طباطبائى و شهيد صدوقى عازم نجف اشرف شد و از محضر شيخ حسين حلى، سيد ابوالقاسم خویی، سيد محمود شاهرودی و آقابزرگ طهرانى تلمذ نمود. در همين دوران بنا به سفارش علامه طباطبائى با شيخ عباس قوچانى وصى مرحوم سيد على آقاى قاضى در مسائل سلوکی حشر و نشر داشت و به مؤانست با سيد جمال الدین گلپايگانى پرداخت. آشنایی وی با مرحوم سید هاشم موسوى حداد كه از شاگردان برگزیده سيد على آقاى قاضى بود فصل نوينى در زندگی اش پديد آورد. در ۳۳ سالگى پس از اتمام تحصیلات عاليه به اشاره مرحوم حداد و امر آیت الله محمدجواد انصارى همدانى به تهران بازگشت و در مسجد قائم خيابان سعدى به نشر احكام اسلام و ارشاد مردم پرداخت. در آغاز ورود به تهران، اساسی ترين كار را تشکیل حكومت اسلام دانسته و در راستاى حركت به سمت تحقق آن به ايجاد جلسات همفكرى با علماى بزرگ پرداخت كه با رحلت آیت الله بروجردى و تحركات اسلام ستيزانه حكومت شاه و قيام مردم به زعامت عالمان دينى و درخشش بنیانگذار کبیر انقلاب، که وی با ايشان سابقه آشنایی داشت، قدم به قدم در مسير شروع و اوج گيرى نهضت به همفكرى و همكارى گسترده پرداخت و ضمن جذب ياران متعهد براى فداكارى در مسير مبارزه از هيچ تلاشى دريغ نکرد و در مواقع حساس براى نجات رهبرى نهضت از زندان و اعدام فعالیت هایی را اجرا نمود. مرحوم آیت الله صدرالدین حائری می گوید: “بنده و آیت الله دستغیب جزو کسانی بودیم که توسط علامه طهرانی وارد تشکیلات انقلاب شدیم و در نزد ایشان به قرآن قسم خوردیم که تا سر حد شهادت مقاومت کنیم” در ادامه نهضت با توجه به اصرارش بر لزوم كار تشکیلاتى و منسجم و به دنبال تبعيد رهبر فقید انقلاب به نجف اشرف، حركات روشنگرانه و مبارزات سياسى خويش را در قالبى ديگر و با پوشش هاى لازم ادامه داده و دوره حكومت سياه طاغوت را با جنگى فرهنگى عليه طاغوتيان به سر آورد و با ناكام گذاشتن نيروهاى اطلاعاتى، اهداف معرفتى و تربيتى خويش را به كرسى نشاند. پس از پیروزی انقلاب، تلاش خويش را در شکل‌گیری صحيح قانون اساسى بكار بست و با تدوين و نشر نام هایی خطاب به رهبر كبير انقلاب بر حاكميت اسلام و محوريت ولایت فقیه تأکید و براى تصويب آن در مجلس خبرگان از راههاى مختلف كوشش نمود. طرح هاى خويش را در قالب ۲۰ پيشنهاد مهم و كليدى به شهيد مطهرى كه از دوستان قديمى و شاگردان سلوکی وی به شمار می آمد براى ابلاغ به رهبر کبیر انقلاب ارائه نمود. در سال ۱۴۰۰ ق به امر مرحوم حداد به مشهد مهاجرت نموده و در ۱۵ سال پايانى عمر خود، براى ترويج توحيد و ولايت و تربيت نفوس مستعده و دستگيرى و تربيت طالب فاضل و عامل و تدوين و نشر «دوره علوم و معارف اسلام » در قالب ۱۹ عنوان در ۵۲ جلد و در بیش از ۲۰ هزار صفحه تلاش نمود.

https://yaran-khorasan.com/18668

مطلب پیشنهادی

خوبان خراسانی – مرحوم حسین آقا ملک (۱۲۵۰ مشهد – ۱۳۵۱ تهران/مشهد)

حسین آقا ملک معروف به حاج حسین ملک از بزرگترین واقفین تاریخ معاصر چشم به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code