یک دست صدا نداشت تا آن روز که مدیران رسانهای خراسان رضوی به باور رسیدند دستی برای حفظ ارزشهای انقلاب به سوی هم دراز کنند و قرار بگذارند با همه اختلاف سلایق، منافع فردی و گروهی را فدای منفعت مردم کنند.
قرارشان قرارگاهی شد که اصولگرا و اصلاحطلب را پشت یک میز نشانده و تا امروز که ۱۸ ماه از تشکیل قرارگاه رسانهای خراسان رضوی میگذرد، محفلی بوده که در آن نه منفعت سلایق سیاسی که منفعت مردم محورش است.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی در گفتو گو با خبرنگار فارس در مشهد، گفت: امروزه رویکرد و عملکرد آشکار و پنهان نظام سلطه و هم پیمانان آنها، رویارویی و پیادهسازی نقشههای براندازی و یا در خوشبینانهترین حالت، تضعیف و دگرگونی در سطوح مختلف نظام جمهوری اسلامی است که از بارزترین آنها میتوان جنگ نرم در بستر رسانهای را نام برد که بعضا با همکاری آگاهانه داخلی نیز همراه است.
محسن نصرپور اظهار کرد: امروزه در حوزه فعالیت رسانهای نقش رسانهها و ظرفیتهای مبتنی بر تفکر و فرهنگ بسیج بسیار مهم است که توانسته در همگرایی نیروهای ارزشی، فرهنگی و رسانهای و جریان ارزشی به ویژه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نقشی موثر ایفا کند.
ابتکار ایجاد قرارگاه رسانهای در مسیر آگاهی بخشی بود
وی با بیان اینکه ابتکار و حرکت قرارگاه رسانهای در مسیر آگاهی بخشی و اطلاع رسانی سریع، صحیح و اثر بخش شکل گرفته است، متذکر شد: این قرارگاه با رویکرد فرهنگ و تفکر بسیجی در بستر ظرفیتهای مختلف ارزشی فرهنگی رسانهای استان قابل توجه بوده و به خوبی عمل کرده است.
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی تصریح کرد: امروزه ابزار و روشهای مختلفی برای آسیبزدن و برجستهسازی ضعفها و در نهایت سست کردن بنیانهای انقلاب اسلامی مورد استفاده است که از نتایج آن میتوان به خودباختگی فرهنگی، تضعیف باورها و ارزشها، تغییر سبک زندگی، کاهش خودباوری و امید، تضعیف بنیان خانوادهها اشاره کرد.
نصرپور یادآور شد: داشتن باور، انگیزه، تعهد و روحیه جهادی میتواند پیشتاز پیشگیری و مقابله مطلوب در این نبرد پیچیده نظام سلطه باشد که نمونه بارز این بستر جهادی را میتوان در ظرفیت بسیج و بستر عملیاتی قرارگاه رسانهای با رویکرد پیشگیری و مقابله با توطئههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نظام سلطه در سطح جامعه استانی به عنوان دستاورد مشاهده کرد.
قابلیت اجرایی قرارگاه رسانهای در سطح ملی
وی با تاکید بر اینکه محوریت تفکر و فرهنگ بسیجی محور ارزشمند و اثربخشی در تعریف قرارگاه رسانهای است، خاطرنشان کرد: با توجه به مؤلفههای ارزشی، این تفکر میتواند منشأ برکات و نتایج بسیاری شود، این موضوع در سیاستگذاری و برنامهریزی قرارگاه کارایی مطلوبی را هدفگذاری کرده که البته جهت ارائه الگوی برجسته و شایسته میبایست هر چه بیشتر در تحقق آن فعالیت لازم را به ویژه در همگرایی و هم افزایی هرچه بیشتر نیروها و ظرفیتهای رسانهای و فرهنگی استان انجام داد و نتایج آن نیز جهت ارتقا هرچه بیشتر مورد اثرسنجی لازم قرار گیرد ولی در مجموع این مدل قابلیت الگوسازی و بهره برداری در سایر استانها و سطح ملی را نیز دارد.
مدیرکل صدا وسیمای خراسان رضوی بیان کرد: همگرایی و همفکری نیروهای رسانهای و فرهنگی ارزشی فعال در مشهد با ایجاد درک مشترک و همافزایی اقدامات آفندی و پدافندی در حوزه رسانهای و فرهنگی، برای تحقق اهداف تعیین شده و جریان دهی و هدایت افکار عمومی جامعه استانی، مهمترین نقطه قوت این قرارگاه بوده که البته از اهداف آن نیز هست.
نصرپور یادآور شد: باتوجه به جایگاه و شرایط خاص و مهم مشهد مقدس، به طور کلی ضرورت داشت تا با وحدت رویه و همافزایی، ظرفیتهای مختلف فرهنگی و رسانهای با رویکرد ارزشی، ولایی و انقلابی، در حوزه آگاهی بخشی و اطلاعرسانی به موقع، صحیح و موثر و تولید و ارائه محتوای لازم، جهت ایمن سازی جامعه و خنثی سازی و مقابله با توطئهها و ترفندهای مختلف رسانهای نظام سلطه و بدخواهان داخلی و از طرفی حفظ و تقویت امید، شور و روحیه ارزشی و انقلابی در جامعه استانی و جریان سازی جهت هدایت جامعه تلاش شود که میتوان گفت به طور نسبی قرارگاه رسانهای استان در این حوزه نقش مهمی داشته است.
بسیج؛ نقطه اتصال انقلاب در میان سلایق سیاسی رسانهها
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار فارس در مشهد، با بیان اینکه در راستای وظایف قرارگاه رسانهای، این قرارگاه قصد دارد بر محوریت محتوای رسانهها، جبهه همافزا تشکیل دهد، گفت: فرهنگ بسیج هم یکی از محورهای مشترک همه سلایق سیاسی است و همه سلایق سیاسی رسانهها بسیج را به عنوان محور انقلاب و نقطه اتصال انقلاب قبول دارند و این گفتمان بسیج را از بستر رسانه که نماینده افکار عمومی است با نسل جوان پیوند میزند تا جنگ سخت فرهنگ بسیج را بیشتر درک کنند.
عباس محمدیان ادامه داد: امروز در خراسان رضوی ما یک جبهه رسانهای واحد و طراز انقلاب داریم که در آن همه سلایق سیاسی رسانهها نقش فعال دارند و فرهنگ بسیج را به عنوان یک فرهنگ الگو، کار فرهنگی و نقطه مشترک همه رسانهها قبول دارند و حول این محور فعالیت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه اولین استانی هستیم که قرارگاه رسانهای را راهاندازی کردیم و توانستیم همه سلایق سیاسی را دور محور انقلاب جمع کنیم، گفت: ما در این قرارگاه، همگرایی صد در صد داریم و اولین استانی هستیم که در جریان ناامنی، جریانات فرامین رهبری و نیاز جامعه، حول محور قرارگاه جمع شدیم و همهی اعضای آن صاحب نظر هستند و تاکنون همه رسانهها مصوبات قرارگاه را اجرا کردند.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی خاطرنشان کرد: منظر راهاندازی این قرارگاه استانی بوده است اما به لطف خدا و با توجه به بازدیدی که معاون فرهنگی و مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از این قرارگاه داشتند پیشنهادی در خصوص انتقال تجربه ایجاد این قرارگاه به سایر استانها مطرح شد که طی آن استانهایی همچون قزوین، قم و مازندران از کار ما الگو گرفتند و کار را آغاز کردند، حال باید دید در اجرای سیاستها تا چه اندازه موفق هستند تا این همافزایی را ایجاد و حفظ کنند چرا که کار بسیار دشواری بود و به راحتی نمیتوان همه سلایق را دور هم جمع کرد.
محمدیان با بیان اینکه مهمترین نقطه قوت این قرارگاه این بود که همه مدیران رسانهای منافع ملی و نظام را بر منافع حزبی ترجیح دادند، گفت: مدیران رسانه، از منافع فردی خود گذشتند و بر اساس منافع عموم مردم به انجام کار پرداختند.
قرارگاه رسانهای جریان ناامنی را خاموش کرد
وی در خصوص دستاوردهایی که این قرارگاه برای استان به ارمغان آورده است، گفت: در جریان ناامنی ایجاد شده در مشهد، ساعت اولیه صبح جمعه جلسه این قرارگاه را برگزار کردیم و مصوباتی داشت که سبب آرام شدن جامعه شد، رسانهها به عنوان خط شکن عرصه امنیتی از مسؤولان جلوتر بودند و فضا را آرام کردند و با کمک رسانهها این جریان مدیریت و خاموش شد.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی اظهار کرد: اکنون این قرارگاه از مرحله شناخت عبور کرده و به مرحله تثبیت رسیده است و در گام بعدی تا بعد از هفته بسیج، قرارگاه به مرحله اقتدار میرسد.
محمدیان در توضیح اقتدار قرارگاه رسانه گفت: اقتدار یعنی این قرارگاه مدافع حقوق افکار عمومی، مدافع مردم و مدافع انقلاب باشد و مدافع جریان سیاسی نباشد، قرارگاه باید از بستر رسانهها پیوند مردم و انقلاب را ایجاد کند، مطالبهگر باشد و مشکلات مردم را از مسؤولان مطالبه کند.
وی با اشاره به سند چشم انداز این قرارگاه رسانهای یادآور شد: سعی داریم در افق نزدیکی اتفاقی بزرگ را شکل دهیم و ظرفیتها را در کنار سلایق سیاسی قرار دهیم و با توجه به اینکه به عنوان الگو این کار را در استان آغاز کردیم، سعی داریم افق روشنی را برای استان ایجاد کنیم به همین دلیل در راستای کادر سازی جبهه رسانه انقلاب، نقش آفرینی جوانان و پیگیری بیانیه گام دوم برنامه ریزی کنیم.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی با تاکید بر اینکه اولین استانی بودیم که دبیرخانه رصد دائمی بیانیه گام دوم انقلاب را راهاندازی کردیم، اظهار کرد: یکی از وظایف آن ترغیب رسانهها به پرداختن به بیانیه است تا از مرحله واکاوی خارج شده و به مرحله تبیین برسند.
محمدیان با اشاره به دیگر برنامه این قرارگاه گفت: یکی از دغدغههای قرارگاه این بود که با توجه به رشد تکنولوژی، عصر ارتباطات و انقلاب فناوری، نهضت سواد رسانه فضای مجازی را راهاندازی کنیم که امیدواریم بتوانیم از بستر مدیران رسانه برای این امر استفاده کنیم تا افرادی که از تکنولوژی استفاده میکنند اما سواد رسانه ندارند بتوانند بهره بیشتری ببرند و دهه ۹۰ را دهه نهضت سواد فضای رسانهای قلمداد کنیم.
تجربه موفق قرارگاه رسانهای استان طی مدت زمان ایجاد شده، مهر تاییدی در وحدت، همگرایی و همدلی حول محور ارزشهای انقلابی است که میتوان از آن برای سایر عرصهها نیز درس گرفت.