«بیس» جایی برای ورود به چالش تولید اسباب بازی
از جمله مهمترین مواردی که در دوران کودکی باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به مقوله اسباب بازی و ابزاری است که برای بازی در اختیار کودک قرار میگیرد. ابزاری که از جنبه های مختلف فرهنگی، آموزش، تربیتی، جسمی، فیزیکی و ... میتواند در آینده کودک تاثیرگذار باشد. مقولهای که دنیای غرب روی آن سرمایه گذاری گستردهای داشته و ازسویی در طیف گستردهای از خانوادههای ایرانی بنا به دلایل متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از این موضوع مهم غفلت شدهاست.
با این دغدغه صادق کمیلی نژاد و 2 نفر دیگر از همکاران او که در رشته مهندسی مکانیک تحصیل کرده اند، در ابتدای سال 1394 تصمیم میگیرند به حوزه ساخت اسباب بازی ورود پیدا کنند و اسباب بازیهایی تولید کنند که ماندگاری بیشتری برای کودک داشته باشد و در ضمن، موادی که از آن استفاده میشود نیز بیشتر با روحیات کودک سازگار باشد. لذا تصمیم میگیرند اسباب بازی هایی تولید کنند که ماده اولیه تولید آن به جای پلاستیک، چوب باشد و در ضمن فرهنگ بومی نیز در آن مراعات شده باشد. همین مسئله منجر به شکلگیری هسته اولیه شرکت توسعه هوش افزار کودک آوند و در ذیل آن، تولید اسباب بازی با برند «بیس» میشود.
در این مسیر پس از انجام مطالعات، کم کم فضایی برای تولید نمونه های اولیه شکل میگیرد و در نهایت در اواخر سال 1395 نمونهای از پازل چوبی تولید میشود که تا کنون نیز تولید آن ادامه داشته و توانسته نظر مشتریان را به خود جلب کند. در ادامه نیز بازیهای متنوع و متعددی با استفاده از چوب تولید شده که تاکنون به 60 عنوان رسیده است که شامل بازیهای فردی و نیز بازی های گروهی با حضور 10 نفر شرکت کننده میشود و در ضمن، ردههای مختلف سنی و رده های مختلف قیمتی را با تاکید بر حفظ کیفیت محصول در برمیگیرد.
در تامین ماده اولیه برای تولید این محصولات، از نوعی چوب وارداتی استفاده شده که از جنگلهای تجدیدپذیر برداشت میشود.
کمیلی نژاد و تیم او تا کنون توانسته اند در جشنواره ملی اسباب بازی، در حوزه کیفیت تولید، رتبه های خوبی کسب کنند و سال گذشته نیز توانستهاند نشان برتر اسباب بازی ایرانی را کسب کنند. ضمن اینکه در حوزه علوم شناختی نیز جوایزی را کسب کرده اند.
بد نیست بدانید که شرکت توسعه هوش افزار کودک آوند در نظر دارد در آینده، سبد کاملی را در حوزه های مختلف سنی و قیمتی برای مخاطبان تولید کند تا نیازهای کودک را فراهم آورند. ضمن اینکه نیم نگاهی به این دارند که در ساخت تولیدات آینده خود، با ایجاد برخی تغییرات در مواد اولیه، محصولات اقتصادی تر دیگری را تولید کنند.