«مدیربان» جایی برای کمک به رشد و توسعه کسب و کارها
ایده شکل گیری مجموعه «مدیربان» توسط حمید فقیری بوده که در همان دوران تحصیل در دانشگاه، احساس کرده در انتخاب رشته دانشگاهی خود دچار اشتباه شده و علاقمندی او به حوزه های علوم انسانی، بیش از مهندسی برق است. هر چند بعد از دوران تحصیل، مدتی هم در زمینه های مرتبط با مهندسی برق فعالیت کرده، اما در نهایت به مجموعه کتاب پردازان متمایل می شود و در دوره های آموزشی آن شرکت می کند. البته به توصیه جلیل معماریانی، موسس کتاب پردازان، تلاش کرده با تفکر مهندسی در حوزه علوم انسانی وارد شود.
او در سال 1395 و به توصیه دکتر یادگاری از اساتید دوره دانشگاه خود، به شرکت در دوره ای با عنوان «coaching» متمایل می شود که یکی از شرکت های دانش بنیان اقدام به برگزاری آن کرده بود و پس از این دوره که چند ماه هم به طول می انجامد، شاگرد اول دوره می شود. به همین دلیل هم پس از پایان دوره، همان شرکت او را در پروژه های خود و با عنوان coach دخیل می کند.
فقیری در سال 96 در یکی از مدارس دوره ابتدایی تازه تاسیس مناطق محروم مشهد به عنوان مدیر- مربی مشغول به کار می شود که دانش آموزان آن سه ویژگی محرومیت، مستعد بودن و دارای زمینه های مذهبی بودند و دانش آموزان از طریق ارتباط موسسات خیریه مورد شناسایی و جذب قرار می گرفتند.
او در سال 1397 به توصیه یکی از دوستان خود، تصمیم به راه اندازی یک شرکت مستقل می گیرد و این، آغاز راه مدیربان است. پسوند «بان» در مدیربان از یک سو به معنای حمایت است و از سوی دیگر، مخفف سه واژه برنامه ریزی، اجرا و نظارت است.
او در این راستا تلاش کرده به کسب و کارهایی که قرار است تاسیس شوند، تاسیس شده اند و نیاز به رشد و توسعه دارند و یا اینکه در گذشته به ورشکستگی رسیده اند و می خواهند دوباره فعالیت خود را آغاز کنند، در قالب برنامه های آموزشی و مشاوره ای و coaching، کمک کند. به گونه ای که پس از بازدید از مجموعه و انجام مطالعات دوباره آن، متناسب با آن مجموعه، برنامه های رشد و توسعه را به آن ارائه می کند. موفقیت در رشد و توسعه این مجموعه ها به عنوان یکی از عوامل رشد و توسعه مدیربان مطرح می شود.
در ادامه مدیران مدیربان تصمیم می گیرند که خود، مجری دوره های آموزشی مجازی coaching با سرفصل هایی کاربردی تر نیز باشند و ضمن انتقال تجربیات خود، نسبت به تربیت و تامین نیروی انسانی مورد نیاز مدیربان از همین مسیر نیز اقدام کنند. ضمن اینکه دوره آموزشی را نیز تحت عنوان MBA با نگاه بازاریابی و مدیریت مالی برای مدیران طراحی کرده اند.
یکی از جنبه های مورد تاکید در مدیربان، موضوع تربیت خاموش است. به این معنی که مربی بتواند مفاهیم فرهنگی و ارزشی را بدون توصیه و صرفا با عملکرد خود، به افراد منتقل کند.
مدیربان قرار است در موضوع کسب و کار به نقطه ای برسد که طی 20 سال آینده، لااقل 100 شرکت با کمک آن بتوانند محصولات خود را به ایالات متحده آمریکا صادر کنند. البته در این محصولات برخی از جنبه های ارزشی باید مراعات شده باشند که مهمترین ارزش افزوده نیز پیوست فرهنگی موجود در این محصولات است.