تاریخچه و مبانی فکری
حلقه اولیه مؤسسه فرهنگی شهید ابراهیم هادی از سال 1389 در مسجد قائم، محله احمدآباد شکل گرفت و با فعالیت هایی در قالب برنامه های فرهنگی، حلقه های تربیتی و اردوهای متنوع تا سال 1397 ادامه یافت. پس از یک وقفه، از سال 1398 با تدوین سند جامع تربیتی، تعاریف جدید و رویکردی نوین، مبتنی بر تفکرات استاد صفایی حائری و امامین انقلاب، فعالیت های مؤسسه از سر گرفته شد.
اهداف و رویکردها
این مؤسسه با تأکید بر نظام تربیتی سیستماتیک و تربیت همه جانبه در عین تخصص مداری، بستری برای شکوفایی تدریجی، متوازن و عمیق استعدادهای نوجوانان فراهم می آورد. هدف اصلی، پرورش انسان های مقرب، رشد یافته و متعادل است که با تمرکز بر علایق و ظرفیت های خود، در یکی از وجوه علمی یا مهارتی مرتبط با نیازهای اسلام، انقلاب و جامعه تخصص پیدا می کنند.
تحول دیگر این مؤسسه، نگاه کلان تر به مخاطبین و گسترش فعالیت ها از سطح محلی به سطوح استانی و ملی بود.
ساختار و زیرمجموعه ها
با تمرکز بر تربیت کادر متخصص، مجموعه های تخصصی زیر با مأموریت های ویژه و هویتی مشترک با مؤسسه شکل گرفته اند:
1. برنا: باشگاه رشد نوجوانان ایران برای آموزش مهارت های نرم و زندگی.
2. پلاسما: مرکز تربیت علمی برای پرورش المپیادی ها و دانش آموزان نخبه.
3. ماجرانو: ارائه خدمات بازی، سرگرمی، ورزشی و اردوهای تربیتی به نوجوانان و خانواده ها.
4. هینورا: ارتقای سواد و فرهنگ فناوری و هوش مصنوعی.
5. گرا: آموزش سواد رسانه ای و کنش گری مجازی.
6. سکومدیا: کانون تبلیغاتی تولید محتواهای رسانه ای تجاری.
7. هیئت ابناء الشهدا: اجرای رویدادها و برنامه های فرهنگی ویژه نوجوانان.
دستاوردها و جایگاه کنونی
مؤسسه شهید هادی به برندی موفق در حوزه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانش آموزی تبدیل شده و ارتباط گسترده ای با مدارس و نهادهای آموزشی و فرهنگی برقرار کرده است. تمرکز بر مدارس دولتی و اولویت عدالت اجتماعی، از ویژگی های بارز این مؤسسه است.
چشم انداز و برنامه های آینده
برنامه های آینده بر تربیت عمیق و تخصصی در بخش داخلی و تربیت عمومی در بخش بیرونی استوار است. هدف، توسعه مستمر ظرفیت های فرهنگی و تربیتی جامعه با رویکردی سیستماتیک و همه جانبه است.
این مجموعه ها در حال حاضر در سطوح منطقه ای تا ملی فعالیت دارند و برنامه هایی برای افزایش مقیاس پذیری در سطح بین المللی نیز پیش بینی شده است.