«کاراندیش نصرت» جایی برای بروز فعالیتهای اقتصادی بانوان
«سازمان مردم نهاد بانوان کاراندیش نصرت» با مدیریت مریم کوره پز در حقیقت از سال83 فعالیت خود را آغاز کرد. کوره پز که از 15سالگی علاقه خود را به هنر کشف کرده بود از همان زمان در کانون های فرهنگی استقلال زیرمجموعه آموزش و پرورش به عنوان مربی آغاز به کار کرد. پس از ورود به دانشگاه، خلاء اوقات فراغت جوانان را دریافت و به این ترتیب برای پر کردن این خلاء تشکل «انجمن جوانان نصرت» را به ثبت رساند و به عنوان یک تشکل دانشجویی فعالیت های فرهنگی دانشگاه مانند جشن ها، شبکه ها، کلاس ها، هیات ها، مراسمهای مذهبی مانند افطاری و... را به عهده گرفت. سال90 این تشکل با بیش از 600 عضو دانشجو در رشته ها و تخصص های مختلف فعالیت های خود را گسترش داد و به سطح محلات کشاند و در قالب طرح «دوباره زندگی» شهرداری، آموزش افزون بر 600 خانم را در منطقه9 مشهد انجام داد. این طرح تا سال93 به طور منظم برگزار شد. در این هنگام دیگر دوره های طب اسلامی و فرزندپروری و کلاس های هنری برای بانوان نیز از سوی این تشکل برگزار می شد.
سال94 انجمن نصرت همزمان با میلاد امام رضا(ع) اقدام به برپایی بازارچه ای برای بانوانی که هنری داشتند اما مکانی برای فروش دست سازه های خود نداشتند کرد که این طرح به صورت رایگان تا سال96 به مناسبت های مختلف اجرا می شد، با پولی شدن بازارچه ها گستره نمایشگاهی آن ها در سطح شهر بیشتر و ایجاد اشتغال بیشتر بانوان را سبب شد.
سال96 طرح آموزش های پیش و پس از ازدواج و فرزندپروری که مربوط به معاونت امور بانوان ریاست جمهوری در حاشیه شهر مشهد بود در 40روستا در قالب 10کارگاه با موضوعات مهارت های مطالعه، اوریگامی، مهارت نه گفتن، ارتباط موثر، ساخت زیورآلات، نمددوزی، چرم دوزی و خیاطی و... از سوی این تشکل اجرا شد.
سال97 چهار رتبه برتر ملی بابت ایده پردازی و کارآفرینی از سوی سازمان های مختلف به این تشکل تعلق گرفت.
تعیین رابط ازدواج و مشاوره ازدواج، ترویج ازدواج آسان و پرداختن به امور خیریه و توانمندسازی بانوان نیازمند در قالب کمک به تهیه جهیزیه و سیسمونی از دیگر فعالیت های این موسسه بوده است.
از آن پس آموزش هنر و تشکیل بازارچه برای بانوان را به طرحی کشوری تبدیل کرده و در گام نخست در استان های خراسان شمالی، جنوبی و رضوی و گلستان و مازندران در مدارس، مساجد و محافل بانوان برای دختران عضو کمیته امداد و بهزیستی و سایر خانم های جوان اجرایی شد. سال97 در حادثه سیل آق قلا نیز این فعالیت ها برای بانوان آسیب دیده منطقه با آموزش و برپایی بازارچه ها به طور گسترده ادامه یافت.
سال98 معین اقتصادی شهرک طرق و قلعه ساختمان و تمامی حاشیه شهر مشهد تا چناران می شوند و همچنین با در اختیار گرفتن یک سوله متروکه در گلمکان اقدام به کشت و فرآوری گیاهان دارویی و کشاورزی و آموزش این رشته با نام «شهید جانسوز» می کنند.
سال 1400-99 «پروژه اقتصاد دیجیتالی ریاست جمهوری» دیگر فعالیت انجام شده از سوی این موسسه بوده است که در 6 استان، در هر استان 25 خانم شناسایی شده و برای فروش دست سازه هایشان در دی جی کالا و باسلام قرارداد بسته می شود.
از آغاز همه گیری کرونا آموزش های این تشکل بیشتر آنلاین شده است و رده سنی مورد آموزش آن ها کودک تا بزرگسال را شامل می شود و راه ارتباطی انجمن نصرت کانال هایی در همه پیام رسان هاست.