مددجویان دیروز و مربیان امروز
«خلأ فرهنگی و تربیتی باعث کمبودهای اقتصادی و معیشتی می شود.» این نگاه بخشی از فعالان اجتماعی شهر ما هست که مسیر آن ها برای خدمات دهی به حاشیه شهر را تغییر داد و منجر به تولد کانون فرهنگی، تبلیغی و جهادی بلاغ شد. این کانون از سال 1396 فعالیت خود را با کسب مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی در حاشیه شهر مشهد آغاز کرده است و رویکرد تربیتی در حوزه های مختلف را برای سنین کودک و نوجوان اولویت خود قرار داده است.
محمودستاری و خیرالنساء صادقی که مدیران این کانون هستند پیش از این با تهیه و توزیع بسته های معیشتی در کنار افراد نیازمند حاشیه شهر بودند و در ادامه تصمیم گرفتند تا خلا فرهنگی و تربیتی را در این محدوده مرتفع کنند. ترویج سبک زندگی اسلامی با هدف تربیت انسان مسلمان مطالبه گر جریان ساز اولین و اصلی ترین هدف پیش روی کانون بلاغ است و در همین راستا کلاس هایی را در چند حوزه تربیتی در محدوده های شهری شهرک شهید رجائی، خواجه ربیع و پنجتن برپا می کنند.
مهم ترین چالش پیش روی کانون بلاغ، پشتیبانی مالی، وسایل حمل ونقل برای اردوها و مکان ثابت برای برگزاری کلاس ها است که رفع آن ها می تواند اثرگذاری مثبتی بر فعالیت این مجموعه فرهنگی داشته باشد و ظرفیت فعالیت آن ها را تا چهار برابر افزایش دهد. جامعه هدف کانون فرهنگی، تبلیغی و جهادی بلاغ کودکان و نوجوانان سنین 7تا 18 سال هستند که خدمات آموزشی، مهارتی و مشاوره ای دریافت می کنند که جمعیت آن ها اکنون به هزارنفر می رسد. برای این دوره های آموزشی از مربیان توانمندی استفاده می شود که سابقه تدریس در دانشگاه های معتبر شهر را دارند، دوره های مشاوره هم با مشارکت مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی برپا می شود.
مهم ترین موفقیت کانون بلاغ ایجاد چرخه تربیتی در حاشیه شهر است، به این معنا که افرادی که در معرض آسیب های اجتماعی قرار داشته اند و مددجو بوده اند، حالا از این آسیب ها رهایی یافته اند، دوره های تربیتی را گذرانده اند و اکنون خودشان مربی نسل جدید هستند. نگاه مدیران کانون بلاغ متناسب با شرایط اجتماعی و فرهنگی توسعه یافته است و در همین راستا سعی دارند تا در مراحل بعدی به مراکز شهر نفوذ کنند و بتوانند مشاوره های مفیدی را به کودکان و نوجوانان این محدوده شهری ارائه دهند.