«مدرسه کسبوکار فردوسی» جایی برای شغلآفرینی
مجموعه « مدرسه کسبوکار فردوسی» از سال 1394به عنوان بنیانگذار مدل مدرسه کسبوکار با رویکرد رفع موانع اشتغال در شرق کشور شروع به کار کرده است. این مجموعه با معرفی ایدههای اشتغالزا به نوجوانان ۱۲ تا ۱۸سال، کمک به اشتغال از سنین نوجوانی را آغاز کرده است.
با توجه به اینکه یکی از دغدغههای مهم امروز جامعه، خانوادهها و نوجوانان کسب مهارت از سنین کم برای انتخاب شغل در آینده است، این مجموعه درصدد برآمده است تا دورههای آموزشی را در دانشگاه فردوسی تحت عنوان «مدرسه کسب و کار» برگزار کند. در این دورهها که به مدت دوماه و نیم و در تابستان برگزار میشود، افراد مهارتهای لازم برای برای رسیدن به مسیر شغلی آیندهشان را کسب میکنند.
دورههای مهارتافزایی مدرسه کسب و کار این مجموعه، شامل ۵ حوزه مهارت اصلی و پایه میشود. یادگیری این مهارتها برای نوجوانان در این سن ضروری به نظر میشود.
سخنوری و فن بیان، حل مسئله، خلاقیت، سوادهای پایه شامل سواد جهانی، سواد اقتصادی و سواد رسانه و کسبوکار شامل مهارتهای تخصصی لازم در حوزه شغلی مورد علاقه دانشآموزان، آموزشهایی هستند که در این دوره 75 روزه به افراد حاضر ارئه میشوند.
با توجه به غیرممکن بودن برگزاری بعضی دورهها به صورت حضوری در دوران کرونا، این مجموعه در سال 1398 با تغییر رویکرد و تمرکز بر المپیاد کارآفرینی به فعالیت خود ادامه داد. در اولین سال برگزاری این المپیاد، دورههای آموزش آنلاین توسط مجموعه برپا شد و دانشآموزان این مجموعه موفق به کسب ۴ مدال کشوری شدند. مجموعه «مدرسه کسبوکار فردوسی» با کسب ۱۵ مدال در طی ۳ سال برگزاری المپیاد کسبوکار در کشور رکورددار قبولی و موفقیت در این المپیاد است و به عنوان قطب آموزش این حوزه در شرق کشور شناخته میشود.
یکی دیگر از فعالیتهای این مجموعه برگزاری مسابقه ملی سخنوری «رسا» است که از سال 1394 در حوزه فنبیان و سخنوری در سطح کشور و به صورت آنلاین برگزار میشود. این مسابقه توانسته سبب معرفی استعدادهای این حوزه در سطح کشور شود.
همچنین این مجموعه دورههای آموزشی کوتاه مدت کارگاهی مانند دستیابی به اهداف، مدیریت کسبوکار و مسیر شغلی را در طول سال برگزار میکند که توانسته تاثیرات مثبتی را بر افراد حاضر برای رسیدن به شغل موردنظرشان بگذارد.
علاوه بر نوجوانان این دورهها برای مخاطب گروه سنی جوانان تحت عنوان «مدرسه کسبوکار دانشجویی» نیز برگزار میشود و در آن مباحث تخصصیتر مرتبط با حوزه شغلی موردنظر آموزش داده میشود. آخرین دوره برگزاری این دوره سال 1397 بوده که پس از آن به واسطه شیوع ویروس کرونا و آموزشهای غیرحضوری دانشگاهها متوقف شده است و قرار است امسال ادامه پیدا کند.
مجموعه "مدرسه کسبوکار فردوسی" تاکنون حدود ۳۰۰ دانشآموز را آموزش داده است که از این تعداد حدود ۸۰ درصد در یافتن مسیر شغلی خود موفق بودهاند و در حوزهای که آموزش دیدهاند مشغول به کار هستند.
چنانچه سازمانها و ارگانهای مربوطه با در اختیار قرار دادن فضا برای برگزاری کلاسها با این مجموعه همکاری کنند، منجر به کاهش هزینههای برگزاری دورهها شده و مخاطبان بیشتری میتوانند از آن استفاده کنند.