دغدغه مندی برای رسیدن به فهم مشترک در مسائل سیاسی و اجتماعی
«مجمع فهم» در سال 1392 و بر اساس دغدغه های فردی «محمدرضا شاملو منتظرمقدم» شکل گرفته است. پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شرایطی که در کشور در عرصه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری شکل گرفت، شاملو به این نتیجه می رسد که گفتمان انقلابی نتوانسته به معنای واقعی به مردم معرفی شود و به صورت جدی تر، درکی از واژه گفتمان به معنای باور به یک نظام معنایی وجود ندارد. از سوی دیگر، فهم مشترک بین فعالان انقلابی ایجاد نشده است. از سوی دیگر، جامعه نیاز به افسر جنگ نرم مفید دارد تا در بزنگاه ها، مباحث جدی گفتمان انقلاب اسلامی را به عموم جامعه تسری بدهد. در کنار همه این موار، ضعف تشکیلاتی و رسانه ای نیز وجود دارد.
به دنبال این دغدغه، شاملو نسبت به ایجاد جمعی با عنوان «مجمع همفکری فرهنگی مردم مشهد» و با عنوان اختصاری «مجمع فهم» ایجاد می کند و بنای کار خود را نیز بر برگزاری جلسات مفاهمه و همفکری می گذارد. از سوی دیگر با احساس نیاز به لزوم جریان شناسی فکری و فرهنگی و شناخت چارچوب ها و مولفه های جنگ نرم و جنگ های هیبریدی و شناختی و عملیات روانی، این جلسات ناظر به اتفاقات روز و نیز مسائلی که در اتاق فکر دشمن مانند بی بی سی شکل گرفته، به صورت هفتگی برگزار می شود.
برگزاری این جلسات که با حضور 40 تا 70 نفر برگزار می شد. شاملو را به این نتیجه می رساند که برخی از افراد در مورد مسائل مختلف ضعف تحلیلی در مسائل دارند. لذا آموزش هایی مانند آموزش جریان شناسی در این جلسات شکل می گیرد و سرفصل هایی مانند مدیریت ادراک و جنگ های شناختی نیز در آن تبیین می شود.
شاملو اعتقاد دارد با توجه به طیف وسیعی که از این مجموعه جلسات بهره مند شدند و خود آنها توانستند در مجموعه های دیگر نیز تاثیرگذار باشند، آن اثری را که می بایست، گذتشته است. هر چند به این نکته نیز اذعان دارد که در گردآوری و جمع بندی این مسائل در قالب مجموعه ای منسجم مانند کتاب، کوتاهی صورت گرفته است.
در حال حاضر نیز جلسات مجمع فهم به صورت مجازی و البته به فراخور رویدادهای مختلف، به جلسات حضوری و تحلیلی برگزار می شود.