«نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی» جایی برای استفاده آگاهانه از رسانه
«نهضت کشوری سواد رسانه انقلاب اسلامی» اوایل دهه 90 با دغدغه آموزش سواد رسانه به آحاد مردم به منظور استفاده آگاهانه آنان از رسانه ها و فضای مجازی و نیز تربیت مدرس سواد رسانه از میان عموم مردم فعالیت خود را آغاز کرد.
به تدریج این نهضت در استان های مختلف کشور از جمله خراسان رضوی نیز فعال شد و اقدام به آموزش مبانی و کلیات سواد رسانه، بصیرت و دشمن شناسی و مباحث تخصصی سواد دیجیتال، تولید محتوا، عملیات روانی و تکنیک های اقناع در قالب کارگاه، سمینار و دوره نمود.
طبق اعلام امیر رشیدیان، کارشناس ارشد ارتباطات و دبیر نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی(نسرا) خراسان رضوی، تاکنون 11 دوره تربیت مدرس مجازی در استان برگزار و شبکه و بانک اطلاعات مدرسان سواد رسانه ایجاد شده است که به نواحی مختلف استان یا کشور اعزام می شوند.
راه اندازی اولین کاروان اربعین اصحاب رسانه، ارتباط با شبکه های اینفلوئنسری، اعزام مربی سواد رسانه به اردوهای کشوری که در مشهد برگزار می شود، برگزاری نشست های مجازی بین المللی با موضوعات سردارسلیمانی، زن مسلمان، اربعین و ...، آموزش حضوری و مجازی زبان های عربی و عبری، برگزاری نمایشگاه ها، اردوهای سواد رسانه ای و... از دیگر برنامه های اجراشده توسط نهضت سواد رسانه خراسان رضوی می باشد.
رشیدیان راه اندازی نهضت سواد رسانه دانش آموزی و نهضت تولید محتوای سواد رسانه ای برای کشور را از اهداف بلندمدت نهضت سواد رسانه استان عنوان و اضافه می کند: طی دوسال گذشته، بیش از دو میلیون نفر در استان از طریق پایگاه های بسیج مساجد آموزش های سواد رسانه را دریافت کرده اند که تا پایان سال جاری این رقم به سه میلیون نفر معادل 15 درصد جمعیت استان می رسد.
او شبکه سازی نیروهای جوان و مومن انقلابی را وجه تمایز فعالیت این نهضت با مجموعه های مشابه می داند به نحوی که اکنون این نهضت در همه شهرهای استان نمایندگی داشته و متولی و مرجع امین و معتبر آموزش سواد رسانه به شمار می رود.
دبیر نهضت سواد رسانه انقلاب اسلامی استان در تشریح موانع و چالش های فعالیت نهضت خاطرنشان می کند: از آنجا که آموزش و پرورش یا دانشگاه فرهنگیان مربی سواد رسانه تریت نمی کنند، کتب سواد رسانه در مدارس توسط معلمان فاقد تخصص لازم تدریس می شود. در این راستا صحبت هایی با ادارات و مدارس داشته و همایش هایی نیز برگزار و آمادگی خود را جهت اعزام مربی سواد رسانه اعلام کرده ایم اما متاسفانه حراست آموزش و پرورش همکاری لازم را ندارد. این در حالی است که در جنگ نرم به جای برخورد و واکنش امنیتی، باید آموزش داد؛ فرماندهان زمان جنگ برای آموزش نیروها عرق می ریختند تا خون کمتری ریخته شود؛ امروز هم در میدان جنگ نرم هر چه آموزش های بهتر و بیشتری به کاربران داشته باشیم تلفات کمتری خواهیم داد.
علاقمندان جهت ارتباط با این نهضت در همه شبکه های اجتماعی می توانند به نشانی nasrarazavi@ مراجعه کنند.