محرومیتزدایی در جغتای به سبک گروه جهادی شهید محسن حججی
سال 1388، وقتی احمد نکونام به عضویت در ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداهای پرحاشیه درآمد گمانش را نمیبرد که در تهران و برخی دیگر از شهرستانها قرار است زیر لوای طرفداری از این کاندیدا، اقداماتی مثل هتک حرمت مقدسات و آتش زدن پرچم عزای سیدالشهدا(ع) صورت بگیرد. وقوع اتفاقات یادشده برای او یک تلنگر بود و تصمیم گرفت برای پاسخ به نیازهای درونیاش و پیدا کردن راه درست به مطالعه کتابهای سیره شهدا بپردازد. نتیجه این مطالعات با چاشنی مشاهدات میدانی از وضعیت فقر در برخی روستاهای شهرستان جغتای نه فقط به بازبینی شاخصهای انتخاب اصلح منجر شد بلکه جرقه تشکیل گروه جهادی شهید محسن حججی را زد. این گروه که ششمین سال فعالیت رسمی خود را سپری میکند و توانسته است به محل همافزایی خیران بسیاری در سطح شهرستان تبدیل شود، برای ارائه هر چه بهتر خدمات، زیرشاخههایی مانند آسیبهای اجتماعی، فرهنگی، ورزشی و عمرانی را تشکیل داده است. با این حال قویترین کارگروه آن را میتوان واحد عمرانی دانست که تاکنون منشا خدمات متعددی شده است. ساخت 42 واحد مسکونی، 100 حمام و سرویس بهداشتی و برگزاری دو دوره اردوی جهادی در روستای جلال آباد از توابع شهرستان قلعه گنج استان کرمان گوشهای از خدمات قابل احصای این گروه جهادی است.
با تمام دستاوردهای یادشده، این مجموعه افقهای بلندتری برای خود ترسیم کرده است و هنوز خود را در نیمه راه میبیند؛ اهدافی مثل ترویج گفتمان کار جهادی در میان مردم شهرستان و توسعه دادن مصادیق کار خیر که نیاز به فعالیتهای فرهنگی مضاعفی دارد.
در میان تمام چالشهای موجود بر سر راه این گروه جهادی میتوان به پشت میز نشین بودن و عملکرد غیر جهادی مدیران برخی دستگاههای اجرایی شهرستان جغتای به عنوان عمدهترین مانع اشاره کرد. با این وجود،
این گروه جهادی بنا ندارد از اهداف فرهنگی خود مثل طرح«هر خانه، یک گروه جهادی» و اهداف عمرانیاش مثل تشکیل نخستین گرمخانه شهرستان جغتای، دست بردارد و آن را در افق ده ساله خود تعریف کرده است.
از کاستیهای این گروه جهادی میتوان به این نکته اشاره کرد که با وجود برخورداری از تجربیات ارزنده، هنوز برای انتقال تجربه به گروههای جهادی نوپای شهرستان، راهکار و بستهای تدبیر نکرده است.