سقاخونه؛ شبکه ای برای عرضه ایده های هنری مناسبتی
«سقاخونه» با دغدغه شخصی «امیر خالقی» فعال رسانه ای شکل گرفت که مدتها در حوزه روابط عمومی فعالیت داشته و در رویدادها و مناسبت های عمومی، یک خلاء را احساس می کرده است. این که در رویدادها، نیاز به طراحی برای عرصه های مختلف تبلیغاتی وجود دارد تا بتواند فضای عمومی جامعه را به لحاظ بصری با آن رویداد همراه کند. کاری که در زمان رویداد، غالبا هم فرصت کافی برای آن وجود ندارد و هم هزینه هایی را برای مجموعه های مختلف دارد.
خالقی این خلاء را با ایجاد مرجعی برای بارگذاری تولیدات واکنش سریع هنرمندان ایرانی و غیرایرانی در بستر پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی مختلف ایجاد کرد تا در مواقع نیاز، امکان دسترسی رایگان و فوری برای همه افراد، گروه ها، تشکل ها و نهادهای فعال فرهنگی ، اجتماعی ، مذهبی، هنری و ... فراهم شود.
آغاز این کار در ایام دهه آخر صفر سال 1400 و با محوریت امام رضا (ع) شکل گرفت و کارهای مختلفی که خصوصا از سوی آستان قدس رضوی در این زمینه تولید شده بود، برای مجموعه های روابط عمومی در اقصی نقاط کشور ارسال شد و با بازخوردهای خوبی نیز همراه بود. لذا عنوان اولیه «خانه طراحان امام رضایی» برای آن انتخاب شد.
این کار کم در مورد مناسبت های مختلف نیز تکرار شد و طرح های تولید شده توسط هنرمندان، از کانال ها و صفحات شخصی هنرمندان استخراج شده و در 6 شبکه اجتماعی و پیام رسان ایتا، بله، روبیکا، گپ، تلگرام و اینستاگرام، با عنوان «سقاخونه» منتشر شد. نکته قابل توجه این که در آثار ارائه شده، هیچگونه دخل و تصرفی در اثر تولید شده توسط هنرمندان مختلف صورت نگرفته و اثر با اسم و امضای تولید کننده، بارگذاری می شود.
نقطه اوج فعالیت سقاخونه، در زمان شهادت آیت الله رئیسی و همراهان وی در پرواز اردیبهشت رقم خورد و بیش از 600 طرح و پوستر در این زمینه بارگذاری شد و با دانلودهای متعدد، مورد استفاده مجموعه های مختلف قرار گرفت.
در حال حاضر، سقاخونه در بسترهای مختلف شبکه های اجتماعی و پیام رسان های یاد شده، با یک نشانی واحد، دارای تعداد اعضای قابل توجهی است که از محصولات رسانه ای موجود در آن استفاده می کنند. البته برای رسیدن به نقطه ایده آل، هنوز راه زیادی در پیش دارد.
معرفی مجموعه سقاخونه، خانه طراحان امام رضایی آقای امیر خالقی
مشاهده و دانلود