دغدغه های سه طلبه جوان، مقدمه تشکیل «قرارگاه جهادی قرآن و عترت» شهرستان سرخس
دیدن عمق ناآگاهی مردم نسبت به آموزه های دینی به ویژه در روستاهای دورافتاده شهرستان مرزی سرخس، به کام سه طلبه جوان تلخ آمد. آسیب شناسی آنها نشان می داد ماجرا ریشه در نبود فضاهای مذهبی و مبلّغ دینی دارد تا آنجا که شیعیان بسیاری از روستاهای تلفیقی شهرستان ناچار بودند برای نیازهای مذهبی خود مثل جاری شدن خطبه عقد یا کفن و دفن، به مولوی اهل سنت مراجعه کنند. این طلاب دغدغه مند، همزمان با ایام فاطمیه 13 سال پیش دست به کار شدند و روشنگری را از یک روستا شروع کردند. جذب خیران از خارج شهرستان نیز جواب داد و یکی از روستاهای محروم (دولت آباد) صاحب مسجد و خانه عالم شد با این حال عمق نیازها در این شهرستان مرزی بیش از اینها بود و تلاش برای رفع آن مقدمه ای بر تشکیل «قرارگاه جهادی قرآن و عترت» شد. تجربه زلزله کرمانشاه و اعزام تعدادی از جوانان شهرستان برای کمک به زلزله زده ها نیز فرصت دیگری بود که کادرسازی نیروهای دغدغه مند در روستاهای شهرستان را تسهیل کرد و برکاتی مثل تشکیل گروه های جهادی متعدد، خیریه ها و هیئت های فرهنگی مذهبی را به همراه داشت.
این قرارگاه که سالهاست ذیل نهاد امامت جمعه شهرستان سرخس فعالیت می کند، مهم ترین اقدام خود را نه فقط ساخت 15 هزار متر مربع فضای مذهبی مثل مسجد و حسینیه در روستاهای شهرستان، بلکه تربیت نیروی انسانی، شبکه سازی و برنامه ریزی مساله محور می داند.
انتخاب به عنوان یکی از پنج گروه جهادی برتر کشور نیز اتفاق مبارک دیگری بود که به آشنایی قرارگاه با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و مجموعه همپا شد. با همراهی مجموعه های یادشده در مدت یک و نیم سال و پس از مصاحبه عمیق با 3200 نفر از شهرستان سرخس، نقشه پیشرفت شهرستان برای نخستین بار در کشور تهیه شد و به تصویب هیئت وزیران، شورای برنامه ریزی خراسان رضوی و شهرستان رسید و به نقشه راه این مجموعه مردمی و دستگاه های اجرایی شهرستان سرخس تبدیل شد.
این قرارگاه اکنون بر حمایت و پشتیبانی از گروه های مردمی شهرستان متمرکز است و چم و خم کار جهادی را به مجموعه های نوپایی که با اهداف خیرخواهانه تشکیل شده اند، یاد می دهد. آموزش ها به صورت چهره به چهره انجام می شود و هنوز برنامه ای برای مدون کردن تجربه های سیزده ساله این ابَر گروه جهادی در دست نیست.