کانون فرهنگی و تربیتی سفینه النجاه از ابتدای سال جاری فعالیت خود را به طور رسمی شروع کرده است. این موسسه با هدف تربیت دینی کودک و نوجوان، در دو طرح مقدماتی و رسمی فعالیت میکند. در طرح مقدماتی، به مدت یک تا سه ماه جلسات دورهمی و بازی و گپ و گفت با کودکان و نوجوانان را به طور رایگان در مساجد برگزار میکند و سپس، در طرح رسمی، از خانواده ها دعوت به عمل آورده و در قبال دریافت هزینه، دانشآموزان از کلاس اول تا دوازدهم را در کلاس های تربیتی خود ثبت نام میکند.
در این کلاس ها پنج محور تربیتی دنبال میشود که عبارتند از : نمازخوان کردن کودک یا نوجوان، یاددادن آداب معاشرت، توجه به آراستگی ظاهر، اطاعت و احترام به پدر و مادر.
در راستای رسیدن به اهداف بالا، کانون هر ماه جلسه اولیا و مربیان برگزار میکند و نقطه ضعفهایی که از سوی اولیا برای کودک یا نوجوان مطرح میشود را مدنظر قرار میدهد و به طور نامحسوس در جلسات خود، آنها را با کودک یا نوجوان کار میکند. در کنارش برای جذب بیشتر کودکان و نوجوانان، برای آنها برنامههای اردویی و اهدای جوایز دارد.
کانون فعالیتهای خود را براساس کتاب آئین مومنامه پیش میبرد.
در کنار انجام دادن کار تربیتی برای کودک و نوجوان، کانون هدف تربیت مربی را هم دنبال میکند. به این صورت که دورههای آموزشی تربیت مربی برگزار میکند و سپس شرکت کنندان در دوره ها را به عنوان کمک مربی، به کلاسهای خود میفرستد تا کنار آموزشهای تئری، کارعملی هم انجام دهند.
از مربیان آموزش دیده، برای تشکیل کانونهای بعدی استفاده میشود. کانون ابتدا با یک مرکز شروع شده و اکنون در سه مسجد ارض اقدس در پروین اعتصمی، مسجد ابوالفضلیهای عامل در حر عاملی و مسجد امام زمان(عج) در گلشهر فعالیت دارد و قصد دارد تا پایان سال جاری تعداد مراکز خود را به 7تا افزایش دهد. از آنجاییکه در مساجد بالاشهر، کمتر کارهای تربیتی و دینی انجام میشود، این موسسه قصد دارد شعبههای خود را در مساجد محلههایی همچون هاشمیه، وکیل آباد، سجاد، احمدآباد و ... توسعه دهد. همچنین در برنامه بلندمدت خود بنا دارد مدرسه غیرانتفاعی ایجاد کند که در آن کنار آموزش دروس، مباحث تربیتی و پرورشی را داشته باشند.
از مهمترین چالشهایی که کانون با آن مواجه است همکاری نکردن مساجد و رقابت های ناسالم است.
دستاوردها:
از ابتدای سال جاری تاکنون حدود 130 دانشآموز تحت آموزشهای فرهنگی و تربیتی کانون در سه شعبه اش قرار گرفته اند.
همچنین 7مربی مرد آموزش دیده و 7 مربی دیگر در حال دریافت آموزشها هستند.
کانون برای 10 مربی مهد و مدرسه نیز کلاسهای آموزشی برگزار کرده و قرار است این آموزشها ادامه دار باشد.