طرح آموزش قرآن شهید عاصمی
وضعیت آموزش قرآن در مدارس آموزش وپرورش به گونه ای نیست که دانش آموز تا مقطع دانشگاه بتواند قرآن را به درستی بخواند. ازآنجاکه بهترین استاد قرآن در آموزش مهارت روخوانی قرآن، همان معلم های دوره ابتدایی هستند، بهتر است قبل از هر چیزی بر آموزش معلمان این مقطع تکیه کرد. اگر آن ها درست آموزش ببینند، دانش آموزان هم خوب آموزش می بینند.
همین حرف هاست که مدام در سر داوود خالصی می چرخد و او را مصمم می کند برای آموزش صحیح روخوانی قرآن به معلمان کاری بکند.
داوود متولد 1 فروردین 1356 در روستای فروتقه شهرستان کاشمر است و 9 سالگی وقتی است که پایش به جلسات قرآن باز می شود. سال 1369 که سال عزیمت خانواده به مشهد است برای او فرصتی پدید می آورد تا در جوار امام رئوف(ع) به صورت تخصصی و فنی وارد عرصه آموزش و قرائت قرآن شود و به مرور به یکی از قاریان و مدرسان خوب این حوزه بدل شود.
سال 1381 او مدیریت جلسه قرآن یازده ساله «شهید علیرضا عاصمی» را در حسینیه مجتمع فرهنگی بعثت واقع در معلم 71 از جواد ایمانی می گیرد. در این جلسه که با حضور چشم گیر دانش آموزان همراه است علاوه بر جلسه عمومی تلاوت قرآن، کلاس های مختلف آموزشی نیز در سطوح مختلف برگزار می شود. در همین ایام او به عنوان معلم راهی مدارس می شود و از نزدیک می بیند که چقدر به آموزش قرآن در مدارس کم توجهی می شود.
سال 1396تصمیم می گیرد با جذب مربیان متخصص آموزش قرآن را در مدارس مشهد کلید بزند؛ این شروع طرح آموزش قرآن «شهید علیرضا عاصمی» در مدارس است. اول مدارس ناحیه هفت مشهد با 150 دانش آموز و 10 آموزگار پای کار می آیند.
خالصی در ادامه با همراهی میلاد اسماعیلیان، زهرا شاکری و مریم عبدا...پور چند کتاب آموزشی تألیف می کند که به آموزش سرعت می بخشد و تلاش می کند طرح را در دیگر مدارس مشهد و حتی مدارس استان اجرایی کند.
هدف و او همراهانش اجرای این طرح تمام مدارس ایران است که لازمه اش همراهی وزارت آموزش وپرورش است، در واقع همین همراه نبودن مسئولان کشوری به اصلی ترین چالش آن ها بدل شده است. بااین وجود بخشنامه طرح قرآنی شهید عاصمی برای مشارکت تمام مدارس استان صادر شده است و نزدیک 4000 آموزگار برای امسال توانمندسازی شده اند ضمن اینکه بیش از 120 هزار دانش آموز خراسان رضوی نیز با این سیستم آموزشی جلو می روند. او و همراهانش، تربیت مدرسان و نیروی انسانی را مهمترین دستاورد خود می دانند که به یک مدل موفق آموزشی در استان بدل شده است. خالصی دلیل این موفقیت را سیستم پشتیبانی طرح می داند به این معنی که وقتی معلمان در جلسات آموزشی شرکت می کنند و آزمون روخوانی می دهند، درصورت موفقیت یک کد می گیرند که به واسطه آن در سیستم پشتیبانی قرار می گیرند. در این سیستم یک معلم هفته به هفته ویس روخوانی هایش را برای پشتیبان می فرستد و او موارد لازم را به معلم منتقل می کند.