موسسه و کانون فرهنگی شهید روحی و موسسه روح دانایی
جرقه راه اندازی «موسسه و کانون فرهنگی شهید روحی»، سال1380 با ایجاد تیم فوتبال پرسپولیس توسط 30نفر از پسران نوجوانان محله مطهری شمالی زده شده است. این تیم ابتدا تنها به فعالیت های ورزشی می پردازد که در بوستان های اطراف محله در دسترس است اما پس از 2 سال یک جلسه قرآن هم راه می اندازند. تداوم این جلسات در اتاقی از منزل پدری علی اکبر روحی گل خطمی که یکی از بچه ها است به تشکل «هیات مذهبی فدائیان سیدالشهدا» منتهی می شود.
یک سال بعد در سال 1383 با گسترش فعالیت های تیم فوتبال و جلسه قرآن، به یاد پسر عموی شهید علی اکبر، کانون نوپای نوجوانان محله با نام «کانون فرهنگی شهید روحی» متولد می شود. یکی از اهالی محله، خانه ای را برای فعالیت های فرهنگی بچه ها در اختیارشان قرار می دهد. عملکرد آن ها طوری هست که هیئت امنای مسجد زینبیه از آن ها می خواهد فعالیت هایشان را به مسجد منتقل کنند. از اینجاست که فعالیت های کانون تحت عنوان کانون فرهنگی هنری مسجد رسمیت می یابد و امور تربیتی، فرهنگی و اوقات فراغت کودکان محله به کانون فرهنگی شهید روحی واگذار می شود. اما فعالیت تخصصی در حوزه کتابخوانی از سال1386 با برگزاری یک مسابقه کتابخوانی درباره زندگی امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) در سطح مشهد توسط کانون آغاز می شود. پس از این تجربه، برگزاری مسابقات کتابخوانی الکترونیک در سایت این کانون به اصلی ترین فعالیت آن بدل می شود. سال بعد ونظر به شعار سال 1387 آن ها موسسه روح دانایی را نیز تاسیس می کنند تا دانایی را در قالب بستر کتابخوانی ترویج دهند. حضور آن ها در فضای کتابخوانی سبب می شود سامانه خود را در سال 1392 ارتقا دهند و پرتال تخصصی و مجازی مسابقات کتابخوانی را با نام «ام کتاب» ایجاد کنند تا از طریق آن ماهانه یک مسابقه کتابخوانی برگزار کرده و به بزرگترین مرجع مسابقات کتابخوانی کشور بدل شوند.
در حال حاضر به جز علی اکبر روحی گل خطمی، ناصرپورعلی شاندیز، مهدی و محمود شجری، فرهاد حافظ، محمد سلطانی، علیرضا شیخی زاده و خانم حکیمی هم پای کار هستند تا تنها مرجع مردمی برگزاری مسابقات کتابخوانی کشور همچنان ثابت کند وقتی فعالیت های یک جمع کوچک در پیوند با مسجد استمرار یابد، موفیقیت دور از دسترس نیست. آن ها در این روزها خود را در میانه راه می بیندد و به عنوان نزدیکترین هدف به دنبال آن هستند که برنامه سه ساله «مشهد شهر کتابخوان ها» را در تمام 170 محله مشهد گسترش دهند و با آموزش کتابخوانی نوجوانان را تسهیل کنند.
محصولات و تجربیات:
راه اندازی نخستین کتابخانه سیار روستایی را در حاشیه شهر مشهد با تجهیز یک دستگاه مینی بوس در سال1390 با موافقت نهاد کتابخانه های عمومی استان
شناسایی و تجهیز 256 کتابخانه روستایی را در قالب طرح «کتابخانه های شبستان»
اجرای سری برنامه های «جُنگ کتاب» در قالب نمایش های عروسکی به اتفاق عمو روحانی در 120 مدرسه، مسجد و پارک در سطح استان و کشور در سال 1394
ایجاد 60 ایستگاه مطالعه «پیک مهر» در محل های پر رفت وآمد دارای فرصت انتظار مشهد مانند درمانگاه ها و مطب ها
اجرای 50 برنامه نوجوان محور «چهره به چهره» بر اساس کتاب های 6جلدی «دعوت»
اجرای طرح «چکامه» برای کاهش آسیب های اجتماعی در حاشیه شهر
اجرای رویداد «کتاب یار» با آموزش و جذب مروجان کتاب در مشهد برای ارائه در محله ها
دعوت آقای علی اکبر روحی گل ختمی مجموعه موسسه فرهنگی هنری روح دانایی
مشاهده و دانلود