"گروه جهادی نصر" اشتغالزایی و کارآفرینی را پشت سر گذاشته و به دنبال تولید پایدار هستند
ساخت مسجد جامعی برای شهرک شهید رجایی
محمدحسین محمدزاده از کودکی برای نماز به مسجد محمدیها در شهرک شهید رجایی می رفت. زمین مسجد محمدیها را پدرش وقف کرده بود اما او بزرگترین آرزویش این بود که ساختمان مسجد را از نو بسازد. بزرگتر که شد با هزینه شخصی چند میلیارد تومان هزینه کرد و در همان زمین مسجد بزرگی در 5 طبقه بنا کرد و یک مجموعه فرهنگی هم در آنجا تشکیل داد. برای تجهیز مجموعه فرهنگی مستقیم رفت سراغ فرمانده سپاه و امام جمعه وقت مشهد. به کمک بزرگان مسجد از مرحوم آیت الله عبادی دعوت کردند تا بیاید و از کانون جهادیشان بازدید کند. به این ترتیب توانست کانون را تجهیز کند و بعد هم کلاسهای آموزشی مختلف مانند خیاطی و ارایشگری و جوشکاری و کامپیوتر برگزار کردند تا برای ساکنان محله مهارت افزایی و ایجاد شغل داشته باشند.
از نظر مدیر گروه جهادی نصر، خروجی کانون مسجد بود. او ساخت مسجد را طوری برنامه ریزی کرده است ظرفیت دو فاز دیگر برای اجرا داشته باشد. فاز اول ساخت مسجد بود. فاز دوم مجتمع درمانی بزرگ است و فاز سوم هم تعاونی چندمنظوره است که می تواند هم برای مسجد و هم نیازمندان وابسته به کانون و مسجد اشتغالزایی و درامد داشته باشد.
شناسایی و حل آسیب های اجتماعی
محمدزاده آن زمان رئیس هیات امنای مسجد محمدیها بود که تبدیل شده بود به مسجد جامعی در شهرک شهید رجایی. او وقتی دید رسالتش که ساخت و بنای مسجد بوده را انجام داده است مسجد و کانون را به جوانترها تحویل داد و وارد مساله حل اسیب های اجتماعی شد.
یک تیم اجتماع محور تشکیل داد با اسم "گروه اجتماع محور نصر مشهد". این گروه از سال 1390 حدود 10 سال فعال بود. مهمانانی در سطح معاون رئیس جمهور را دعوت می کردند و کلاسهای اشتغالزایی و محرومیت زدایی و رفع اعتیاد را با حمایت دولت برگزار می کردند. اما بعد از مدتی حمایت دولت کم شد و با نداشتن بار اعتباری، گروه تبدیل شد به یک کار جهادی با مشارکت مردم.
تولید نگاهی فراتر از اشتغالزایی
بعد از مدتی گروه جهادی به مدیریت محمدزاده به این نتیجه رسیدند که باید حرکت بنیادی داشته باشند. یکی از پویاترین برنامه های منطقه را راه انداختند. برنامه های بزرگ در اعیاد و مناسبت ها و همچنین همایش های وسیع مرتبط با پیشگیری از اعتیاد و دیگر آسیب های اجتماعی را با حضور جمعیتی بالغ بر چندهزار نفر در همان خیابان روبروی مسجد برگزار می کنند. او معتقد است باید باید برای مسجد که یک سنگر و یک نقطه ثقل است درامدهای پایه ای ایجاد کنند. باید برای بسیجی ها در مسجد درامد پایدار ایجاد کرد تا از نظر اقتصادی ماندن در مسجد برایشان صرفه داشته باشد. از نظر او این درامدها نیاز به شاکله خاص ندارد در قالب تعاونی چندمنظوره می تواند مکان فرهنگی را حمایت کند.
دستاوردهای کانون جهادی نصر
1- اولین دستاورد این مجموعه ساخت مسجد جامعی برای اهالی شهرک شهید رجایی بوده است که با اتکا به ایجاد ارتباطات قوی و با هزینه شخصی صورت گرفته است.
2- دومین دستاورد مهم که خروجی آن نیز ساخت مسجدی با متراژ بسیار زیاد است ایجاد تیم اجتماع محور نصر است که با ارتباطات قوی با مسئولان عالی رتبه توانسته در زمینه های مهارت افزایی و اشتغال زایی فعالیت های گسترده ای داشته باشد و خروجی آن هم کسب درآمد با اتکا به مهارت آموزی در بسیاری از افراد محلی و غیرمحلی است.
3- سومین اقدام این گروه تشکیل کانون جهادی نصر است که با انگیزه ایجاد درآمد پایدار اقدامات بزرگی را شروع کرده است. راه اندازی گروه جهادی برای شناسایی نیازمندان و اموزش اشتغال، راه اندازی تعاونی چندمنظوره، راه اندازی کارگاههای تولید داخالی مانند تولید باتری که اقدامات اولیه آن انجام شده و اعضای گروه دوره های تخصصی آن را هم گذرانده اند. این نوع نگاه از اشتغالزایی رد شده و به درآمد پایدار می رسد. گروه جهادی نصر می توانند تجربیاتشان را در اختیار مجموعه های فرهنگی بگذارند و درامدزایی پایدار و برگزاری کلاسهای اموزشی را به اشتراک بگذارند