«مسیر طلبه» راهی برای هدایت تحصیلی و شغلی طلاب
«مسیر طلبه» یا «هدایت تحصیلی و شغلی طلاب» زمانی آغاز به کار می کند که سید حمید فتاحی معصوم متوجه خلأ پس از تحصیل می شود. او سال 1391 از مدرسه نواب در رشته فقه و اصول فارغ التحصیل می شود اما شغل و حرفه ای نداشته و در نهایت با ارائه یک ایده، به پارک علم و فناوری راه پیدا می کند و نحوه راه اندازی کسب و کارهای نوپا را آموزش می بیند. بعد از آن تصمیم می گیرد به طلبه های دیگر که آنها هم مثل خودش بعد ازتحصیل حرفه ای نداشتند و نمیدانستند چه مسیری را طی کنند، همین آموزش ها را ارائه دهد.
سید حمید با 13 سال سابقه تدریس فقه و اصول در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق دانشگاه فردوسی است. او بنیانگذار و مدیر این شرکت است و در این مسیر از همراهی دو دوستش بهره می برد. « سید حمید هاشمیان فلاح» و «سید ابوالقاسم موسوی بایگی». این سه نفر از سال 1391 کار را با هم شروع می کنند و طرح «مسیر طلبه» یا «هدایت تحصیلی و شغلی طلاب» را راه می اندازد.
در این شرکت که از سال 1393 شکل گرفته با ایجاد کارگاه هدایت تحصیلی و در ادامه طراحی چشم انداز پیش روی یک طلبه بررسی می شود و بعد از آن هم طلاب با توجه به چشم انداز و استعداد خودشان مسیری را انتخاب و برای آن مهارت و دانش تخصصی کسب می کنند.
کار این شرکت، شناسایی استعدادها بر اساس تست های شخصیت شناسی، نیازسنجی و رغبت سنج های شغلی و غیره است. پس از انجام این مراحل به طلاب اعلام می شود که باید در چه عرصه ای وارد شوند و چه شغلی را انتخاب کنند. هر طلبه می تواند بر اساس روحیات خودش مسیر را از این مؤسسه بگیرد. یک طلبه باید در این مسیر دانش، شناخت و مهارت لازم را کسب کند. دانش و مدرک را باید از مراکز علمی دریافت کند. سپس برای مهارت آموزی ویژه مشاغل به «مسیر طلبه» رجوع می کنند و بسته مهارت آموزی را از سایتشان دریافت می کنند. در حال حاضر 30 بسته مهارتی و مسیر در سایت وجود دارد. مرحله سوم نیز شناخت است که بنیان گذاران این شرکت برای دستیابی به آن، سراغ افرادی رفتند که در آن شغل مشغول هستند و با آنها مصاحبه کردند. این مصاحبه ها نیز بسته به استعداد و مهارت طلبه در اختیار طلاب قرار می گیرد.
شرکت مسیر طلبه به عنوان شرکت خلاق در پارک علمی و فناوری ثبت شدند و همچنین در معاونت علمی ریاست جمهوری نیز دردسته بندی شرکت دانش بنیان نوع 3 قرار دارد.
چشم اندازشان این بوده که حداقل نیمی از طلاب در 1403 بدانند که جایی هست تا طلبه ها از طریق آن بتوانند مسیر خود را پیدا کنند. در نهایت میخواهند این خدمت را به آموزش و پرورش است. پیداکردن هدایت تحصیلی به شغلی نیاز همه دانش آموزان است چه آنها که درس طلبگی میخوانند چه آنها که دنبال شغل و حرفه دیگری هستند. به آنها آموزش دهیم چطور استعداد واقعی خود را کشف و برای رسیدن به آن قدم بردارند.