«انجمن راویان فتح رضوی» جایی برای روایتگری دفاع های مقدس
«انجمن راویان فتح خراسان رضوی» از جمله مجموعه های دغدغه مند فرهنگی حوزه روایتگری است که باوجود آنکه تاسیس رسمی آن در شهریورماه 1390 و با عنوان یک سازمان مردم نهاد رقم خورده، اما از حدود سال 1382 فعالیت غیررسمی خود را با عنوان «کمیته راویان» در کنار بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان آغاز کرده است.
آنگونه که عباس آرانیان، مدیر این مجموعه می گوید؛ موسس انجمن راویان، مرحوم عباس تیموری است که در کنار آن که خود از فرماندهان دوران دفاع مقدس بوده، اما در زمینه های مختلف فرهنگی و اجتماعی از جمله دفاع مقدس، رسانه، خانواده، جنگ نرم، دشمن شناسی، قرآن و... فعالیت داشته و دست نوشته ها و آثار مکتوبی از خود به یادگار گذاشته که بخشی از آن در قالب کتاب منتشر شده و بخشی دیگر نیز در یک کارگروه، مراحل بررسی و تدوین خود را می گذراند. در دوران حیات مرحوم تیموری، سه جلد کتاب نگاه اجمالی به دفاع مقدس، راز بندگی (شامل پانصد خاطره دسته بندی شده) و و اما خرمشهر از او منتشر شده و پس از فوت این مرد فرهیخته در سال 1396 یک جلد کتاب دو هزار صفحه ای با عنوان رسانه؛ شمشیر دو دم، از او منتشر شده است که به عنوان کتاب های مرجع و مبنای فعالیت انجمن راویان استفاده می شود. مرحوم تیموری یک جمله مشهور در این زمینه داشته و آن هم اینکه «کسی که بوی باروت به مشام او خورده، می تواند روایت کند.»
از دیگر موسسان این انجمن می توان به افرادی نظیر آقایان تیموری، سعادتمند، هاشمی، گلزار، شالچی، آسوده، ساغری، آرانیان و احراری اشاره کرد.
ابتدای کار انجمن راویان فتح خراسان رضوی، با روایت راهیان نور آغاز شده و در ادامه مسیر تاکنون، تنوع عناوین روایتگری اعضای این انجمن به بیش از 25 عنوان برای رده ها و طیف های مختلف سنی رسیده است.
البته که راویان این گروه، فقط افراد با سابقه حضور در دفاع مقدس نیستند. در چشم انداز 25 ساله این انجمن هم که از سال 1397 آغاز شده، اینگونه آمده که باید 10 هزار راوی در آن حضور یابند که شامل 7 هزار راوی جوان و 3 هزار راوی پیشکسوت می شود.
دوره های آموزشی انجمن هم کاملا علمی و مبتنی بر مسائل و نیازهای روز است. حتی راویان خواهر هم در جمع آنها حضور پیدا کرده اند. انجمن راویان از لزوم چاپ و نشر کتاب در این زمینه ها نیز غفلت نکرده و به تناسب نیاز، کتاب منتشر می شود. علاوه بر کتاب های مرحوم تیموری، کتاب هایی نظیر کتاب کار راوی، شامل روایتگری در مسیرهای سه گانه خوزستان و متناسب با نیازهای کاروان های راهیان نور خراسان و منشور ملی روایتگری، شامل دغدغه های مرحوم تیموری در 10 سال ارزیابی کاروان های راهیان نور کشور نیز تولید شده که البته بازنگری و به روز شدن این کتاب ها نیز در دستور کار قرار دارد.
انجمن راویان در 17 شهرستان در سطح استان فعال است و در مشهد هم 11 گروه راوی حضور دارند که یکی از آنها، گروه خواهران است. گروه ها با نام شهدا شناخته می شوند و یک شبکه ارتباطی منظم در میان آنها برقرار است. ضمن این که ارتباط سازمانی هم با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس برقرار شده است.