«ولایت» جایی برای اصالت بخشی به فعالیتهای مدارس علمیه
حجت الاسلام احمد سیبویه از جمله جوانترین مدیران مداس علمیه در شهر مشهد است که اعتقاد دارد مدارس علمیه این ظرفیت را دارد که کلیه فعالیتها در ذیل آن تعریف شود لذا هر فعالیتی از جمله فعالیتهای فرهنگی، تبلیغی، جهادی، کارآفرینی و... را در مدرسه علمیه تعریف میکند.
او در سال 1395 و پس از مراجعت از قم، مدرسه علمیه «ولایت» را به عنوان یکی از مدارس رسمی سطح 2 و 3 حوزه علمیه مشهد تاسیس و کار خود را آغاز کرده است. پس از آن و پیرو دستور رهبر انقلاب اسلامی مبنی بر بازگشایی حسینیه آیت الله شیرازی، مدرسه علمیه سطح یک نیز در کنار آن راهاندازی میشود و البته تلاش هم بر این قرار میگیرد که با بهرهگیری از ظرفیت طلاب علوم دینی که در این حوزه تحصیل میکنند، سایر فعالیتها نیز ادامه پیدا کند. ضمن اینکه هیئت مذهبی در حسینیه آیت الله شیرازی نیز با این هدف که بتواند در مسائل اجتماعی کارکرد داشته باشد، راه اندازی میشود.
در بخش آقایان، نخستین فعالیتهای جهادی در دوره کرونا توسط مدرسه علمیه ولایت شکل می گیرد که شامل ضدعفونی بیش از 700 مسجد و مدرسه و پس از آن نیز تولید محصولات بهداشتی نظیر ماسک و گان بهداشتی بوده که در مقطع آغاز کرونا، تهیه آن با چالشهای متعددی روبرو شده بود. ضمن اینکه در برخی از بلایای طبیعی نظیر زلزله و سیل نیز گروههای جهادی ذیل این مدرسه به مناطق ورود پیدا میکنند. علاوه بر این، فعالیتهای خدماتی گروههای جهادی در زمینه تهیه و توزیع بستههای معیشتی و نیز غذای گرم برای محرومان نیز توسط این مجموعه شکل گرفته است.
در حوزه فعالیتهای تبلیغی نیز برنامههای مختلفی در دهه آخر صفر شکل گرفته است. در ادامه مسیر و با همان نگاه اصالت بخشیدن به حوزه، در بخش کارآفرینی، تولید پوشاک اسلامی برای بانوان شکل می گیرد که عرضه قابل قبولی داشته است. پوشاکی که بر دو عنصر زیبا بودن و اسلامی بودن در آن تاکید شده و ضمنا از مواد اولیه تولید داخل در تهیه آن استفاده شده است.
در ادامه مسیر، مسجد «حوض لقمان» نیز برای انجام فعالیتهای فرهنگی و از طرف امور مساجد، در اختیار این مجموعه قرار میگیرد که یکی از فعالیتهای شاخصی که در آن شکل میگیرد، موضوع «مدرسه در مسجد» است. دبستان و دبیرستان شهید سلیمانی با دروس آموزش و پرورش و البته نگاه معارفی در آن آغاز به کار میکند. ضمن اینکه پایگاه بسیج این مسجد نیز بار دیگر احیا میشود.
همچنین حسینیه «نخود بریزها» واقع در میدان بیت المقدس نیز از سوی اداره اوقاف استان در اختیار این مجموعه قرار میگیرد که فعالیتهای آن در حوزه زنان و خانواده تعریف میشود. در این مجموعه، فعالیتهایی نظیر «زائر بانو» برای اسکان بانوان زائر و اردوها، هیئت مذهبی بانوان، فعالیت های مشاورهای و کودک و نوجوان، اردوهای مادران و دختران، انجام فعالیت های کارآفرینی برای بانوان خانه دار و تولید محصولات ارگانیک برای توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار و... نیز شکل گرفته است.
علاوه بر این، کانون فرهنگی با عنوان «ملکا» نیز توسط این مجموعه برای مخاطبانی شکل گرفته که عموما جزو طیف مذهبی جامعه تعریف نمیشوند و در مدت کوتاه فعالیت خود، بازخوردهای خوبی داشته است.
حجت الاسلام احمد سیبویه بر تعامل و همفکری و در نتیجه، هم افزایی فعالیتهای فرهنگی در کنار هم تاکید و اعتقاد دارد باید خط ارتباطی میان فعالیتهای فرهنگی وجود داشته باشد تا فارغ از این که مجری برنامه کیست، «تشکیلات اسلامی» با حفظ هویت های فردی شکل بگیرد.