«حسینیه هنر» جایی برای تجربه زیست انقلابی
«دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی» از سال86 با ورود به بخشی از تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی که پرداخته نشده یا کمتر به آن پرداخته شده بود با هدف همگرایی و تجمیع فعالیت های فرهنگی شهر مشهد تشکیل شد.
تشکیل دهندگان این دفتر اعتقاد دارند هنر و رسانه پس از اندیشه است بنابراین ابتدا باید در حوزه اندیشه و محتوا کاری انجام گیرد و سپس سراغ خروجی ها رفت. از این رو برای تجهیز خود تجربه زیستی انقلاب اسلامی را بررسی و استهصال کردند. در این مسیر، پژوهش در حوزه معلمان پرورشی دهه60 که مدیران کنونی کشور را پرورش داده اند و مربیان نهضت سوادآموزی در گروه برنامه های دفتر قرار گرفت و انتشار کتاب «خانم مربی» نمونه ای از حاصل این پیگیری هاست. موضوع بعدی که مورد توجه این گروه قرار گرفته سیر پیشرفت بعد از انقلاب است که دراین باره تاکنون 120 عنوان کتاب منتشر شده که از جمله: کتاب های «آرزوهای دست ساز» و «سلول های بهاری» بوده است.
موضوع بعدی نقل تاریخ شفاهی فداکاری های روستاییان و نیروهای جهادسازندگی از ابتدای پیروزی انقلاب به عنوان بخشی از جامعه که بار انقلاب بر دوششان بوده، است که انتشار کتاب های «دختر تبریز» و «رسم جهاد» نتیجه آن است.
در حوزه زنان، کتاب های «مرضیه» و «روز آزادی زن» از فعالیت های صورت گرفته است و در زمینه دفاع از حرم نیز جمع آوری تاریخ شفاهی شهدای حرم در قالب کتاب هایی مانند «شهید جواد کوهساری» و «در مکتب مصطفی» انجام گرفته است.
پس از آن، دفتر با گسترش فعالیت های خود در عمق به سمت تولیدات فیلمنامه ای و سینمایی گام برداشته و با راه اندازی «مدرسه سینمایی ماه» جمع آوری و تولید فیلمنامه های خود را آغاز کرد. این تلاش با فیلم سینمایی «منطقه پرواز ممنوع» که هم در گیشه و در هم در محتوا خط شکن بود خود را نشان داد. همچنین با ورود به تولید سریال های تلویزیونی مانند «وضعیت زرد» فعالیت ها گسترده تر شد.
این نهاد 9محور اصلی مانند زنان، پیشرفت، جوان مومن انقلابی و... در چارچوب فیلمسازی دارد که یکی از این محورها هجو غربزدگی است که با تولید برنامه هایی مانند «کافی شات» و «دی بی سی» که از شبکه های نسیم و امید و همچنین صداوسیما پخش می شود پیگیری شده است.
داستان پشتیبانی و پتوشویی زنان اندیشمک در دوران دفاع مقدس در کتاب «حوض خون» از همین سری فعالیت ها بوده است.
دفتر اکنون در 18 شهر کشور دفتر دارد که کار ویژه آن ها تاریخ شفاهی و روایت بدنه انقلاب اسلامی است.
از سال89 بخش مردمی فیلم عمار نیز توسط این دفتر راه اندازی شد به طوری که سال پیش افزون بر 3هزار فیلم به دبیرخانه دائمی این جشنواره رسید. از 5سال پیش سایت «عماریار» نیز راه اندازی شده است و در جشنواره عمار بخشی به عنوان «عمار مدرسه» ویژه نوجوانان نیز دارند.
چالش اصلی این مجموعه علاوه بر نبود حمایت های اقتصادی، تحمیل اتفاقاتی از بیرون است که زمان و انرژی بر است. از سوی دیگر در همگرایی با مجموعه های همسان دچار مشکل هستند و انجام کارهای موازی یا متقابل است و نیازمند فضایی برای ایجاد لینک میان این مجموعه ها به نفع جبهه انقلاب هستند.
بیشتر تولیدات این دفتر در رده سنی نوجوانان قرار دارد و درگاه ارتباطی آنان پیام رسان های داخلی و خارجی به نام «حسینیه هنر» و دفتر مجموعه است.
دعوت آقای محمد مهدی احمدیان دفترمطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی(حسینیه هنر)
مشاهده و دانلود