«بوکزیستو» جایی برای پر کردن خلاء کتابخوانی
ایده اولیه مجموعه استارتاپی «بوکزیستو» سال94 با موضوع کتاب شناسی با گردهمایی و انجام فعالیت های تحقیقاتی در این زمینه به همت توحید کریمی ایجاد شد.
این فعالیت های پژوهشی، «بوکزیستو» را به این نتیجه رساند که جای فعالیت های ترغیبی و ترویجی برای کتابخوانی در کشور به شدت خالی است و سبب شد نخستین جرقه ایجاد شبکه ترویجی کتابخوانی با استفاده از تکنیک های روز دنیا از سوی این مجموعه زده و باشگاه کتابخوانی «بوکزیستو» از شهریور98 به این ترتیب راه اندازی شود.
«بوکزیستو» ابتدا به مردم و مخاطبان خود که عمدتا شامل دانشجویان و دهه هشتادی های سال های 80 تا 82 هستند آموزش می دهد چگونه کتابخوان شوند، سپس شاخص های کتاب خوب و بد را نیز به آن ها می آموزد.
این مجموعه گام های خود را با ایجاد ارتباط با کارشناسان مختلف مانند استادان حوزه کسب و کار و گیمی و نیز کارگاهی کردن فرآیند فعالیت ها برداشته است و اکنون با برگزاری کارگاه ها و دوره های مختلف از طریق سایت و فضای مجازی کار خود را دنبال کرده و محصول خود را در قالب آفلاین و آنلاین به فروش می رساند.
«بوکزیستو» قصد دارد برای ترویج کتابخوانی شبکه ای بسازد و از این راه یک گفتمان کتابخوانی و در نتیجه یک جریان هماهنگ ایجاد کرده و از این جریان به فرهنگ کتابخوانی برسد. از این رو اصلی ترین بخش کار مجموعه، برنامه «سفیران کتاب» است که افرادی که دغدغه کتاب دارند را جذب می کند. «سفیران کتاب» با هدف توانمندسازی، مخاطب را به نقطه ای هدایت می کند که کتابخوان شود، دیگران را کتابخوان کند، تریبون سازی کرده و رسانه خودش را داشته باشد و در نهایت بتواند از کتاب درآمدزایی کند.
بخش بعدی برگزاری دوره «عادت سازی به کتابخوانی» است که در قالب کارگاه سه ساعته کتاب و «21روز با کتاب» تدوین شده است که این دو بخش در «هم افزا» نیز ارائه خواهند شد.
«بوکزیستو» ارائه محصولات جانبی مانند چک لیست ها، ای بوک ها، رسانه ها و محتوای مختلف را هم در برنامه های خود دارد.
این مجموعه به عنوان بخش خصوصی، بالطبع با چالش های مختلفی در این مدت روبه رو بوده است؛ حفظ کیفیت و درآمد چنین فعالیتی در جامعه ای که کتابخوانی در آن تا این اندازه مهجور است به یقین کار بسیار سختی است. «بوکزیستو» در دوره اول باشگاه کتابخوانی از مخاطبان خود 40هزار تومان دریافت کرده بود اما با فراگیر شدن کرونا مشکلات متعددی بر سر راهش سبز شد. در نهایت سال99 با برگزاری دوره یک ماهه «عادت به کتابخوانی» با هزینه 150هزار تومان و دوره 6ماهه اینستاگرامی «کتابستاگرام» با مبلغ 3هزار تومان به ازاء هر مخاطب برای جبران دوران کرونا تلاش می کند که هر دو بخش تا 9دوره برگزار شده و با جذب 300نفر همراه بوده است.
چالش های این مجموعه همچنین شامل اولین بودن در این مسیر هم بوده که مشکلاتی مانند یاد گرفتن مسیر حرکت، چگونگی ایجاد شبکه های اجتماعی و ارتباط با مخاطب را برای راهبران آن به دنبال داشته است. از بعد بیرونی نیز از گرفتن مجوزها تا دست اندازهای مختلف پیش رو از مشکلات ادامه مسیر بوده است.
اهداف مدنظر «بوکزیستو»؛ تریبون سازی، قوی شدن از نظر رسانه ای در بسترهای مختلف و توزیع بیشتر و گسترده تر دوره های این مجموعه است. «بوکزیستو» همچنین از طریق سایت و اینستاگرام فعال بوده و فعالیت در بسترهای ایتا و تلگرام و یوتیوب را در برنامه های بعدی خود دارد.