«ریحانه النبی» جایی برای حجاب و عفاف انتخابی
«موسسه حجاب ریحانه النبی» در سال 84 با مدیریت جواد حسن زاده مجوز فعالیت گرفت. این موسسه برای شروع؛ در شش استان کشور با مرکزیت شهر قم فعالیتش را آغاز کرد و اکنون به عنوان اولین مجموعه فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف شناخته می شود که به صورت رسمی و با مجوز کشوری وارد میدان شده است.
شعبه مشهد در سال 88 راه اندازی شد و با هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش و مجوز وزارت کشور، مربیان تربیت شده و مورد تایید موسسه به مدارس شهر ورود پیدا کرده اند. گستره فعالیت ریحانه النبی، آموزش دانش آموزان دختر در مقطع ابتدایی دوره دوم، آموزش مربیان و مبلغان حجاب، آموزش اساتید حجاب برای حضور در کرسی های آزاد اندیشی و حوزه های نخبگانی، تولید نوشت افزار ایرانی و فعالیت در سایت های خبری – فرهنگی همچون «حجاب ایران»، «حجاب نیوز» و «ریحانه» تعریف شده است.
در شرایطی که مقام معظم رهبری دغدغه تهاجم فرهنگی را مطرح کردند، برخی فعالان فرهنگی درصدد برآمدند که ببینند برای پیشگیری از این تهاجم چه برنامه ریزی ها و اقداماتی می توان انجام داد. در این باره با برخی مراجع تقلید نیز همفکری و مشورت شد و مشخص شد که آنچه در این حوزه غریب مانده و در عین حال بسیار سرنوشت ساز، تأثیرگذار و زیرساختی هست، حجاب و عفاف است.
شاکله اصلی فعالیت موسسه در زمینه حجاب و عفاف، برنامه های آموزشی است و در این میان ریحانه النبی تنها موسسه ای است که با امضای تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش مجوز ورود به مدارس را کسب کرده است. بر اساس این تفاهم نامه مقرر شده مربی مورد تأیید ریحانه النبی در کنار آموزش کتاب «دین و زندگی»، هفته ای یک ساعت در کلاس درس دانش آموزان حاضر شود و به زبان نرم و داستان گونه به تببین آثار و فواید حجاب و عفاف در زندگی بپردازد.
به این ترتیب مربیان موسسه در طول سال تحصیلی در کنار دختران خواهند بود و مزیت مهم این کلاس ها این است که آموزش ها به صورت کارگاهی برگزار نمی شود و در طول سال استمرار دارند.
تأکید موسسه ریحانه النبی این است که مربیانش از طلاب حوزه علمیه باشند تا سواد و آگاهی لازم را نسبت به مسائل دینی و احکام داشته باشند و بتواند شبهات احتمالی دانش آموزان را بر طرف کند.
در 13 سالی که از شروع فعالیت موسسه در مشهد می گذرد، نزدیک به 300 نفر از بانوان طلاب علاقه مند در آموزش های جهادی ریحانه النبی شرکت و مجوز ورود به مدارس را کسب کرده اند. از 5 سال گذشته مقرر شده ریحانه النبی در حوزه نخبگانی نیز وارد شود. بر این اساس طلاب آموزش دیده در مقاطع بالاتر و حتی دانشگاه ها اعزام می شوند تا پاسخگوی شبهات احتمالی دانش آموزان و دانشجویان باشند.
از سال گذشته نیز شناسایی اساتید علاقه مند برای حضور در مجامع علمی و کرسی های آزاد اندیشی شروع شده تا در جریان برنامه های کارگاهی، دغدغه ها و شبهات مطرح شده نقد و بررسی شود.
موسسه ریحانه النبی در کنار فعالیت های آموزشی، در حوزه تولید محصول متناسب با اندیشه و محتوایی که آموزش می دهد نیز ورود کرده است. فروش این محصولات اما در حوزه آموزش نقشی ندارد و تا کنون 35 نوع هدیه و محصول در حوزه نوشت افزار و حجاب و عفاف تولید و عرضه شده است.