«خانه همبازی» جایی برای زندگی با گفتمان انقلاب
جاری شدن گفتمان کلان انقلاب در متن زندگی خانواده ها، از اهداف دفتر مطالعات فرهنگی انقلاب اسلامی بود که به منظور تحقق آن «موسسه فرهنگی تربیتی خانه همبازی» سال96 در مشهد آغاز به کار کرد.
کار خانه همبازی ابتدا با بازی شروع شد اما به مرور زمان از نیمه های سال 99 بصورت جدی گسترش یافت به گونه ای که اکنون بازی، تنها یکی از عرصه های فعالیت خانه می باشد و علاوه بر انجمن بازی، سه انجمن ادبی، رسانه و تجربه نگاری تربیتی که همه ذیل شورای علمی و شورای سیاست گذاری هستند نیز فعال شده اند که به این ترتیب مخاطب آن مادران، مربیان، کودکان و نوجوانان هستند؛ بخش نوجوانان به تازگی فعال شده و فعلا بر تولید رمان با محوریت هویت و خودباوری برای دهه هشتادی ها تمرکز دارد.
در انجمن ادبی، با هدف تربیت کارشناسان انقلابی متعدد در حوزه ادبیات کودک، برنامه هایی چون داستان نویسی، تربیت منتقد ادبی و کتابخوان برای کودک دارند که مجموعه داستان چهارجلدی پیشرفت (فردا را ما می سازیم)، از خروجی های مهم و موفق این انجمن بوده است.
انجمن بازی تلاش دارد در قالب تمرین مهارت های بازی، تربیت مربی بازی، توانمندسازی نیروها، بررسی و رصد بازی ها؛ مفاهیم و مبانی ارزشی را منتقل کند و اولویت آن طراحی بازی های همگانی و ارزان است.
در انجمن تجربه نگاری، تجارب بزرگسالان در دو حیطه تربیت فرزند و روایت نگاری خانواده در موضوعات مختلف گردآوری، ارزیابی و تطبیق با مبانی می شود که چون مسئله محور است، خروجی های آن بدون تبلیغ خاصی خودش به چاپ های بعد می رسد. در انجمن ادبی نیز تولیدات ادبی در قالب کتاب، رمان و تربیت نویسنده انجام می شود. در حاشیه انجمن ها، واحد پوشاک ردا هم با هدف ارائه مدل ها و تصویرگری های بومی پوشاک نیز به تازگی شروع به کار کرده است.
اعزام مربی بازی به مجالس، اردوها و مدارس (برای اجرای بازی های هدفمند نه صرفا سرگرمی) و توانمندسازی مربیان مهدکودک یا مدارس، اجرای کارگاه های بازی مادروکودک، تولید فیلم و مستندهای مرتبط، تولید کتب داستان و بازی عملیاتی، سری کتب حاج قاسم به منظور معرفی الگویی در دسترس و تبیین نقش مردم در کنار الگوها، مجموعه کتاب های تعاملی با هدف معرفی الگو به کودک، اقدام برای بومی سازی قالب جشن تولد از جمله برنامه ها و خروجی های خانه همبازی بوده که استقبال خوب نهادهایی چون دانشگاه فرهنگیان و سازمان تبلیغات اسلامی را به همراه داشته است.
خدمات حضوری این مجموعه به صورت مجازی به سایر نقاط کشور نیز ارائه می شود؛ در عین حال در همه پروژه ها و تولیدات محتوا نگاه جهانی بوده و برخی تولیدات مانند کتاب کشتی نجات، در سطح بین الملل مورد استقبال قرار گرفته است.
نخستین چالش این مجموعه در آغاز کار، گارد نویسندگان، تصویرگران و طراحان برای تدوین کتاب کودک پیرامون مفاهیم مد نظر بوده که آنها را ناگزیر به پرورش نیروی هم راستا با اهداف کرده است. مدل ارتباط با مخاطب در جای جای کشور نیز دیگر چالش ها بوده که با استفاده از شعب جبهه فرهنگی انقلاب در استان های مختلف این مشکل نیز رفع شده است.