«مدرسه در مسجد» جایی برای فراگیری علوم با طعم دین
«مدرسه در مسجد» نام طرحی است که سالها پیش در مسجد صنعتگران مشهد برای نخستین بار مطرح شد و اکنون در سراسر کشور اجرا می شود. طرحی که اگر چه ابتدا با ابهامات فراوان روبرو بود اما خیلی زود جای خودش را باز کرد. برای افرادی که از سیستم حاکم بر مدارس شاکی بودند و به دنبال راهی دیگر می گشتند که فرزندانشان هم از تحصیل عقب نمانند و هم علوم دینی را کسب کنند مدرسه در مسجد یک راه خوب بود.
علی رفعتی از افراد دغدغه مندی است که وارد این عرصه شده و حدود دو سال است مسئولیت ستاد مردمی مدارس مسجد محور خراسان رضوی را بر عهده دارد؛ خود 3 مدرسه در مسجد دارد و حدود 130 دانش آموز در این مدارس درس می خوانند.
او به همراه دیگر همراهانش تلاش می کند که کارکرد مساجد را به آنچه در صدر اسلام مرسوم بوده است برگرداند تا مسجد کارکرد عبادی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، آموزشی و تربیتی داشته باشد.
ساختار مدرسه در مسجد از تبصره ای که در قوانین آموزش و پرورش تعریف شده است بیرون آمده است. در این تبصره داوطلبان آزاد می توانند بر سر کلاسهای درس حاضر نشود و در پایان سال در آزمون های آن سال شرکت کنند. در صورتی که در آزمون پذیرفته شود می تواند مدرک مربوط به آن آزمون را دریافت کند. دانش آموزان مسجدی نیز با پایان یافتن سال تحصیلی در آزمون های آموزش و پرورش شرکت می کنند و در صورت قبولی به کلاس بالاتر می روند.
آموزش آزاد در مسجد باعث می شود که دانش آموزان زمان بیشتری را در خانه خدا حاضر باشند و نیروهای مومن و متخصص تربیت شوند و مشارکت کودکان در مسجد نیز افزایش می یابد.
سر فصل دروس در مسجد نیز مانند آموزش و پرورش است فقط در زمان و نحوه تدریس متفاوت است. سر فصلهای فوق برنامه و مهارتی نیز در کنار دروس عادی برای دانش آموزان تعریف شده که به گسترش مهارتهای فردی کودکان کمک می کند.
تولید محتوا و کتاب، حفظ قرآن، افزایش مهارتهای دانش آموزان در زمینه های مختلف فنی و حرفه ای از جمله اهداف مدارس مسجد محور است.
برای آشنایی بیشتر با این مجموعه به صفحه اختصاصی در سایت هم افزا مراجعه فرمایید.
https://ham8.ir/15055
مجموعه | ستاد مردمی مدارس مسجد محور |
آدرس مجموعه: مشهد، بلوار سیدرضی، سید رضی 59، مجتمع فرهنگی ولیعصر
تلفن مجموعه: 09157377914