«مهتدی» جایی برای پرورش متفاوت دختران نوجوان
«موسسه مطالعاتی تربیتی مهتدی» که از سال 91 بصورت غیررسمی فعالیت خود را آغاز کرده و سال 95 رسما به عنوان سمن در استانداری به ثبت رسیده است، از موسسات خاص در حوزه دختران نوجوان می باشد هم از جهت رویکرد و هم مونث بودن همه پرسنل.
چرایی و چگونگی شکل گیری این موسسه برمی گردد به سوابق الهام غفاری، مدیر آن که از یک سو به دلیل اشتغال در دفتر اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزی مدام با دانش آموزان ومدارس سروکار داشت و با مسائل آنان از نزدیک آشنا بود و از طرفی با مطالعه کتب تربیتی استاد صفایی حائری همراه با علاقه زمینه ای که به عرصه پرورش و تربیت داشت، عزمش برای کنار گذاشتن سایر کارهای فرهنگی و تمرکز فعالیت در این عرصه با محوریت دختران نوجوان (که کمتر جایی برایشان کار می کرد)، جزم شد و با تعدادی از دوستانش موسسه مهتدی را پایه گذاری کردند.
روند جذب موسسه مهتدی که تاکنون حدود 300 دختر نوجوان عضو آن شده اند، به این شکل است که داوطلبان پس از عضویت، با شرکت در اردویی تفریحی، غیرمستقیم تلنگرهایی در زمینه مسائل دوره نوجوانی دریافت می کنند و سپس از نمایشگاهی که چهارلایه درگیری نوجوان با خود، خانواده، دوستان و جنس مکمل را نشان می دهد، بازدید می کنند. پس از این مراحل که سوالاتی درباره شناخت خود و هویت، آینده و....برایشان ایجاد شد، به صورت ضمنی به آن ها گفته می شود که برای دریافت پاسخ سوالاتشان می توانند با برنامه های موسسه همراه باشند.
مدیر موسسه در این باره توضیح می دهد: از ویژگی های تربیت، این است که فرد خودش درونا طالب باشد و آزادانه انتخاب کند و این ویژگی در موسسه ما اهمیت ویژه ای دارد؛ در این رویکرد، ابتدا ذهن نوجوان را آزاد و پاک می کنیم تا بتواند فکر و بعد آگاهانه مسیرش را انتخاب کند. البته این شیوه از مهمترین چالش ها نیز محسوب می شود چرا که از یک سو باعث می شود نتوانیم پاسخ یا پک آماده از قبل به مخاطب ارائه دهیم و از طرفی این سیالیت، کار را سخت و دیربازده کرده که صبوری می طلبد.
به گفته غفاری، این رویکرد، افزون بر تربیت زیربنایی، سبب شده قشرهای خاکستری استقبال زیادی از برنامه ها داشته باشند. در اغتشاشات اخیر نیز از دختران نوجوان پرسیده شد که درگیری های ذهنی شان در این باره چیست و با شناسایی ریشه های ذهنی و فکری مسائلشان، برای پاسخ و رفع آن ها اقدام شد.
برگزاری کارگاه و گعده و تولید محصولات متنوع در قالب مستند، موشن، کتاب و دفتر و... با موضوعات شناخت ویژگی ها و درگیری های نوجوان، مهارت های خوداگاهی، تفکر، شناخت و مدیریت احساس غالب فعالیت موسسه مهتدی را شکل می دهد که درآمد حاصل از فروش محصولات، صرف اداره موسسه می شود و پرسنل آن جهادی کار می کنند.
از فعالان فرهنگی اجتماعی جهت حضور در رویداد هم افزایی خراسان رضوی دعوت به عمل می آورند.|
https://ham8.ir/1786
مجموعه | موسسه مطالعاتی تربیتی دختران یاس |
آدرس مجموعه: مشهد ، بلوار کلاهدوز ، کلاهدوز 27 ، تورج 11 پلاک 17
تلفن مجموعه: 05137267341