مهدی تیزابی مشهدی، که فعالیت های فرهنگی خود را از سال68 با تاسیس «بیت الثقلین» آغاز کرده بود، سال 72 نیز پس از فارغ التحصیلی از دانشگاه شهید بهشتی به عنوان مدیر پروژه به فعالیت های صنعتی و فرهنگی و کارآفرینی مانند صنایع خودرو، شیشه، محصولات سلولزی و بسته بندی و در نهایت چاپ روی آورد و تلاش خود را بر تامین هزینه های کار فرهنگی از مسیر فعالیت های صنعتی معطوف کرد.
در این راه پادمانی تعریف کرد که ضمن آموزش های تخصصی دینی و احکام، گرافیک و اصول تجارت و دیگر موارد مربوط به اشتغال هم تدریس می شد تا بر اساس همان تربیت دینی، بچه هایی سالم برای اشتغال حلال و ارزش افزایی اقتصادی به جامعه تحویل داده شود.
او به همراه تیم همراه از سویی تلخیص کتاب در کارخانه کار می کردند و همزمان به صورت تیمی در عرصه پرورش دینی در جامعه فعالیت داشتند. به این ترتیب با فاکتور انسان سازی و با هدف کادرسازی همه جانبه به شکلی که دین در همه ابعاد زندگی کاربردی شود فعالیت ها را در مجموعه بیت الثقلین در بازه سنی اول ابتدایی تا پایان دبیرستان هدایت و اجرا می کردند. آن¬ها برای این سبک تربیت درحالی که استادان حوزه علمیه دین را برای بچه ها تبیین می کردند همان بچه ها را برای بازدید و آگاهی اقتصادی به محل کارهای مختلف از جمله محل کار پدرانشان می بردند.
تیزابی که اقتصاد را لازمه فعالیت¬های فرهنگی می¬داند و به عنوان کارآفرین برتر شناخته می¬شود پس از 8سال تجربه اندوزی در صنعت خراسان رضوی به چاپ علاقه مند شده و از سال78 چاپخانه «شهر چاپ» را با وارد کردن دستگاه های متنوع پیشرفته و مواد اولیه راه اندازی کرده و توسعه می دهد، تا جایی که به عنوان یک واحد صنعتی پیش رو و به روز به واردات، برندسازی و حضور پررنگ در نمایشگاه های خارجی می پردازد. سپس به شاخه های نرم افزاری وارد شده و یک استودیو نیز برای بیت الثقلین در چاپخانه راه اندازی می کند. این گروه نرم افزاری فعالیت خود را متوجه امور تفریحی و خدماتی زوار امام رضا(ع) در پارک علم و فناوری می کند و در کنار آن یک سایت آنلاین هم برای چاپخانه «شهر چاپ» با تجهیزات کامل و سرور ایجاد و باتوجه به نیاز شهر مشهد، نخستین مرکز رشد زیارت در پارک علم و فناوری راه اندازی می شود.
راه اندازی نخستین شورای برنامه ریزی کانون های استان، اولین شتاب دهنده افق در دفتر تبلیغات اسلامی، ارائه ایده راه اندازی کارخانه نوآوری با تیمی متدین و متخصص، راه اندازی نخستین آکادمی خلاقیت دانشگاه فردوسی با هدف آموزش کار تیمی به نوجوانان و جوانان، ایجاد کانون های عِرق فرهنگی با عنوان «کانون های تربیت محور» با دستاوردهایی مانند نمایشگاه سراج، برگزاری دوره آموزش خودباوری به زنان از طریق بیت الثقلین، تجربه نگاری در بیت الثقلین با هدف انتقال تجربیات به نسل های آینده و ایجاد گروه تصنیف «هم آوایی عرفان» برای امام عصر(عج) با اشعار و ملودی های تولیدشده از سوی برادران تیزابی مشهدی در محل استودیوی بیت الثقلین از دیگر فعالیت های این تیم فرهنگی بوده است.
از بزرگ ترین چالش های پیش روی این فعال فرهنگی دخالت دولت بود که اعتقاد دارند بهترین روش این است که دولت فقط از تشکل های فرهنگی حمایت نکند و حتی هدایت نیز نکند. از نظر او جمع آوری تجربه ها و ایجاد ساختار مناسب برای آن ها برای بهره برداری نسل های بعدی از این دستاوردها حلقه مفقوده فعالیت های فرهنگی محسوب می شود.
دستاورد این تشکل فرهنگی دینی تربیت نیروهای صالح و مصلح بسیاری بوده است که انسان را در دو ساحت دینی و دنیایی به منصه ظهور می رساند.
برای آشنایی بیشتر با این مجموعه به صفحه اختصاصی در سایت هم افزا مراجعه فرمایید.
https://ham8.ir/11540
مجموعه | شهر چاپ |