ثبت تاریخ شفاهی فاطمیون
کانون فرهنگی شهید فاتح سال 1400 به دنبال مطالبات و نیازهایی که از سمت افراد تاثیرگذار لشگر فاطمیون احساس شد، شکل گرفت. هدف اصلی آن هم بسترسازی برای استفاده از جامعه مهاجر در راستای ارائه خدمات به جبهه حق است.
حوزه کاری کانون، ایثار و شهادت است و به طور اختصاصی بر فاطمیون متمرکز شده.
هیات موسس کانون، ایرانی اما مدیر و سایر پرسنل آن افغانی هستند.
کانون شهید فاتح به منظور ارتباط گیری با خانواده فاطمیون کار خود را شروع کرده و یکی از اهدافی که دنبال می کند ثبت تاریخ شفاهی و خاطرات فاطمیون و خانواده هایشان است که در این راستا کتابی به نام دوربرگردان به چاپ رسیده است که می توان آن را یکی از مهم ترین دستاوردهای کانون به شمار آورد.
این کانون سعی دارد با خانواده فاطمیون ارتباط برقرار کرده و خدمات فرهنگی و تربیتی به آنها ارائه دهد. از بدو تاسیس تا کنون هم توانسته با حدود 300 خانواده ارتباط بگیرد که 99درصد آنها ساکن مشهد هستند.
از سال 1400 تا 1402 کانون در اختیار برادران بوده است اما چون در ارتباط گیری با خانواده ها ناموفق بوده، از ابتدای سال 1402 آن را در اختیار خواهران قرار داده اند و از این به بعد توانسته اند روند ارتباطی را بهبود بخشند.
کانون در نظر دارد در آینده بتواند حوزه کاری خود را به کل ایران توسعه دهد و بین مهاجران و جمهوری اسلامی به منظور تقویت جبهه حق، ارتباط بیشتری برقرار کند.
یکی از چالش های اساسی که کانون با آن مواجه است، انتصاب فاطمیون به سپاه قدس و محدودیت های مرتبط با آن است که باعث می شود در بیان خاطرات و ثبت آن حساسیت های زیادی وجود داشته باشد. در مورد دیگر مهاجران، چون عمدتا شرایط معیشتی خوب ندارند حاضر نیستند در کانون وقت بگذارند.
دستاوردها:
کانون از مهم ترین دستاوردهای خود را شکستن فضای بسته خانواده فاطمیون می داند.
کانون به جایگاهی رسیده که اکنون خانواده ها از او مطالبه گری دارند.
امکان استفاده خانواده فاطمیون از خدمات مشاوره ای آستان قدس را فراهم کرده است.
چاپ کتاب دوربرگردان درباره خاطرات یکی از فاطمیون
برگزاری 30 دوره آموزشی برای خانواده های فاطمیون
برای آشنایی بیشتر با این مجموعه به صفحه اختصاصی در سایت هم افزا مراجعه فرمایید.
https://ham8.ir/121
مجموعه | کانون فرهنگی شهید فاتح |