× Avatar
ورود به وبینار

سوالات پرتکرار

وبینار

وبینار چیست؟
وبینار در واقع سمیناری است که از طریق وب برگزار می‌شود. اگر خیلی ساده به تعریف وبینار بپردازیم که وبینار چیه و یا وبینار یعنی چی به این ترتیبه که ، مدرس و یا شخص برگزار کننده سمینار و یا جلسه به وسیله لپ‌تاپ، کامپیوتر و یا تلفن همراه هوشمند خود از طریق میکروفن و وب‌کم به صورت زنده محتوای خود را ارائه می‌دهد حتی می‌تواند صفحه تصویر کامپیوتر و دستگاه خود را به اشتراک بگذارد. شرکت‌کنندگان وبینار هم می‌توانند به صورت زنده صدای سخنران را بشنوند و همچنین تصویر سخنران یا صفحه کامپیوتر او را ببینند. البته از آنجایی که بسیاری از وبینارها محتوای آموزش دارند، مدرس ترجیح می‌دهد از پاورپوینت و فایل های پی دی اف و word استفاده کند؛ در این صورت مخاطب صدا را می شنود و همچنین روی صفحه کامپیوتر یا موبایل خود پاورپوینت سخنران را می‌بیند. در این حین برگزار کننده می تواند جلسه خود را مدیریت نماید و با ابزار موجود اقدامات مختلفی چون برگزاری پرسش و پاسخ رو در رو، گروه بندی کلاس، اختصاص تایم استراحت، به عهده سپاری پیشبرد مطلب به شخص دیگر جلسه را برگزار نماید. در پایان نیز جلسه انجام شده ضبط گردیده و در اختیار حضار قرار می گیرد.
چطور می توانم از وبینار آنلاین دمو دریافت کنم؟
برای آشنایی با محیط وبینار آنلاین و تجربه محیط برگزاری رویدادها و کار با ابزار موجود در پلتفرم می توانید به صورت رایگان دمو دریافت نمایید. در نظر داشته باشید در حالت دمو امکان استفاده از تمام ابزار برای شما فراهم می باشد در این راستا شما قادر خواهید بود هر دو محیط مربوط به ارائه دهنده و مشارکت کننده را تجربه کنید و یک کلاس، کنفرانس و یا یک جلسه 5 نفره مجازی را برگزار نمایید. در این راستا ابتدا در سایت در قسمت بالای صفحه سمت چپ ثبت نام نمایید و در منو در بخش خرید وبینار برروی تب (سرشاخه) دمو رایگان کلیک نموده و سپس بروی دکمه ثبت سفارش کلکیک نمایید، دمو وبینار بصورت اتوماتیک برای شما فعال می‌گردد و شما می توانید در قسمت سرویس های من با دکمه مدیریت دوره دمو خود را مدیریت کنید..
هزینه وبینار چقدر است؟
یکی از دغدغه های برگزارکنندگان وبینار این است که هزینه برگزاری وبینار چقدر است.جواب این سوال به این شرح است: 1- هزینه وبینار با توجه به تعداد جلسات و نفرات متفاوت می باشد. 2- تعرفه سرویس ها با توجه به مدت دوره از 10 تا 30 درصد شامل تخفیف میگردد، برای بهره بردن از تخفیفات وبینار آنلاین در منو سایت به روی گزینه خرید وبینار کلیک نمایید.
برای برگزاری وبینار باید سایت داشته باشیم؟
خیر. لازم نیست سایت داشته باشید. شما از شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس وبینار، اکانت پلت فرم برگزاری وبینار را بصورت ماهانه یا سالانه می‌خرید و سپس وبینار در سایت آن‌ها برگزار می‌شود. در این بخش شما می توانید با توجه به نقش شخص در جلسه به عنوان برگزار کننده و شرکت کنندگان به ایشان لینکی اختصاصی بدهید و یا برای جلوگیری از ورود افرادی که حق حضور در جلسه را ندارند برایشان اکانت بسازید. آن‌ها با مراجعه به لینک و یا با در دست داشتن اکانت می‌توانند در جلسه آنلاین با وارد کردن اسم و فامیل شرکت کنند. به همین سادگی است!
شرکت کنندگان برای شرکت در وبینار، سرعت اینترنت شان چقدر باید باشد ؟
برای شرکت در وبینار سرعتی در حد 1 مگابیت بر ثانیه می‌تواند کافی باشد. شاید برایتان این سوال پیش بیاید که چرا با وجود سرعت بالای اینترنت من، بارها دچار قطعی شدم. پاسخ آن است که پایداری خط اینترنت شما بسیار اهمیت دارد؛ مثلا ممکن است سرعت شما 10 مگابیت است ولی اینترنت شما مرتب قطع و وصل می‌شود. مشکل دیگر می‌تواند از طرف برگزارکننده باشد. اگر برگزارکننده دچار مشکل شود مسلما ما هم با مشکل مواجه خواهید شد. معمولا اینترنت ADSL پایداری بیشتری دارد و بهتر است از آن استفاده شود.
برای برگزاری وبینار سرعت اینترنت ما چقدر باید باشد؟
اگر فقط بخواهید پاورپوینت خود را نمایش دهید و مخاطبان صدای شما را بشنوند، معمولا سرعت 512 کیلوبیت بر ثانیه کافی است. البته توجه کنید که سرعت آپلود شما باید این مقدار باشد. سرعت دانلود خیلی اهمیت ندارد. البته اگر بخواهید شرکت‌کنندگان تصویر زنده شما را هم ببیند مسلما به سرعت‌های بالاتری در حد 1 تا 5 مگابیت بر ثانیه نیاز دارید و با سرعت آپلود 5 مگابیت می‌توانید فیلم خود را به صورت HD منتشر کنید.
برای برگزاری وبینار به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
امکانات سخت‌افزاری لازم یک کامپیوتر مجهز به میکروفن و وب‌کم و یا یک موبایل هوشمند و اینترنت پرسرعت است. البته اغلب لپ‌تاپ‌ها خودشان میکروفن داخلی و وب‌کم دارند، پس شاید فقط یک لپ‌تاپ و یا یک موبایل هوشمند که به اینترنت پرسرعت متصل است کافی باشد. البته به یک سرویس ارائه وبینار هم نیاز دارید. منظور سایت‌هایی هستند که به ازای پرداخت مبلغی می‌توانید از طریق سرورهای آن‌ها اقدام به برگزاری کلاس آنلاین کنید.
کاربرد وبینار برای مدرس ها چیست؟
یکی از کاربردهای وبینار، برگزاری آموزش آنلاین است. اگر شما مدرس هستید به راحتی می‌توانید یک وبینار برگزار کنید و شرکت‌کنندگان از هر جای دنیا در آن شرکت کنند. با این روش مشکل مکان و فاصله حل می‌شود. همچنین مخاطبان شما بسیار بیشتر می‌شوند چون شرکت‌کنندگان به شهر یا کشور محدود نمی‌شوند. فرض کنیم کارتان تدریس خصوصی کنکور است. می‌توانید به افراد خصوصی تدریس کنید و هر ماه یک بار، وبینار رفع‌ اشکال برگزار کنید. با این کار از تمام رقیبان متمایز خواهید شد. می‌توانید مبلغ کلاس را از افراد دریافت کنید و سپس لینک شرکت در وبینار را در اختیارشان قرار دهید.
آیا همین امروز می توانم وبینار برگزار کنم. چگونه این کار را انجام دهم؟
بله، چرا که نه کافی است در سایت ثبت نام کنید و سرویس مورد نظر خود را تهیه کرده و تا دقایقی دیگر جلسه آنلاین خود را شروع کنید.
آیا میهمان آنلاین نیز می تواند در وبینار ارائه محتوا داشته باشد؟
بله در صورتی که امکان پخش صدا و تصویر میهمان آنلاین به کمک سیستم صوتی سالن و دیتاپروژکتور یا نمایشگرهای بزرگ فراهم شده باشد، میهمان آنلاین نیز می‌تواند در محل سالن برگزاری همایش به ارایه محتوا پرداخته و حاضرین در سالن نیز به صورت زنده صدا، تصویر و اسلایدهای نمایش داده شده را مشاهده نمایند.
آیا کارگاه‌های جانبی نیز می‌توانند به صورت آنلاین برگزار شوند؟
بله کارگاه‌های جانبی می‌توانند به صورت همزمان و یا بعد از وبینار در اتاق‌های مجازی جداگانه برگزار شده و متقاضین به صورت آنلاین و زنده از این کارگاه‌ها استفاده نمایند.

آموزش آنلاین

چه موضوعاتی را می توان با آموزش آنلاین ارایه نمود؟
تمامی موضوعاتی که محتوای آنها با استفاده از امکانات صدا، تصویر و اشتراک گذاری اسکای روم قابل ارایه باشند را می توان به صورت آنلاین برگزار نمود. کلیه دروس مقاطع تحصیلی، رشته های دانشگاهی، تخصص های فنی و مهندسی، نرم افزارهای رایانه ای، آموزش های قرآنی و مذهبی، دوره های فرهنگی و هنری، زبان های خارجی و بسیاری موارد دیگر به صورت آنلاین قابل ارایه می باشند.
سرعت اینترنت مورد نیاز برای برگزاری یک دوره آموزش آنلاین چقدر است؟
از آنجایی که ترافیک اصلی بر روی سرورهای اسکای روم می باشد، برای برگزاری یک دوره آموزشی آنلاین کافی است سرعت لازم جهت تدریس مدرس فراهم شود. این سرعت متناسب با امکانات مورد استفاده در کلاس مانند صدا، تصویر و دسکتاپ بین 5 KB/s تا 50 KB/s متغییر خواهد بود. به بیان دیگر حداقل اینترنت ADSL 128 ضروری است. دقت داشته باشید برای ارایه محتوا سرعت آپلود اهمیت دارد.
آیا مدرس باید برای آموزش در محل شرکت یا آموزشگاه حضور داشته باشد؟
مدرس می تواند از هر مکان دلخواه که به اینترنت دسترسی داشته باشد در کلاس حضور یافته و به تدریس بپردازد. یکی از امتیازات آموزش آنلاین امکان استفاده از اساتید مجرب در سایر شهرها و کشورها می باشد.
حداکثر چند نفر می توانند در یک کلاس آنلاین شرکت کنند؟
محدودیتی در ظرفیت کلاس های آنلاین اسکای روم وجود نداشته و متناسب با سرویس تهیه شده می توان کلاس ها را با ظرفیت دلخواه برگزار نمود اما با توجه به اینکه در کلاس آنلاین ارتباط 2 طرفه می باشد لذا مدیریت تعداد زیاد کارآموز کار دشواری بوده و می تواند در تعامل کارآموزان حاضر در کلاس اثر منفی داشته باشد. ظرفیت پیشنهادی برای هر کلاس بین 10 تا 50 نفر است.
چه کسانی می توانند در دوره های آموزش آنلاین شرکت کنند؟
تمامی افرادی که به اینترنت مناسب دسترسی داشته باشند می توانند بدون محدودیت مکانی از داخل یا خارج کشور در دوره های آنلاین شرکت نمایند.
برای شرکت در یک کلاس آنلاین چه تجهیزاتی لازم است؟
یک دستگاه رایانه و اینترنت مناسب برای شرکت در کلاس آنلاین کافی است اما برای برقراری ارتباط 2 طرف با مدرس و یا سایر کارآموزان می بایست از هدست و وبکم استفاده نمود.
آیا با اینترنت منازل هم می توان در کلاس های آنلاین شرکت کرد؟
بله در صورتی که اینترنت از نوع ADSL باشد می توان از منزل نیز در کلاس های آنلاین شرکت نمود. اینترنت های Wimax و GPRS برای شرکت در کلاس های آنلاین مناسب نمی باشند.
آیا می توان کلاس های آنلاین را به صورت همزمان هم برگزار کرد؟
بله می توان به صورت همزمان چندین کلاس آنلاین را در اتاق های مجازی مجزا برگزار نمود.
آیا امکان پرسش و پاسخ در کلاس آنلاین بین مدرس و کارآموزان وجود دارد؟
بله ارتباط میان مدرس و کارآموزان می تواند به صورت دو‌طرفه برقرار شده و همانند کلاس های حضوری امکان پرسش و پاسخ وجود دارد.
آیا می توان کلاس های حضوری را به صورت آنلاین هم ارایه کرد؟
بله در کلاس های حضوری نیز می توان با نصب میکروفون و وبکم امکان حضور کارآموزان آنلاین را فراهم نمود. این ارتباط نیز می تواند به صورت دوطرفه برقرار گردد.

وب کنفرانس

ظرفیت یک جلسه وب‌کنفرانس چند نفر است؟
از نظر فنی در اسکای‌روم محدودیتی برای ظرفیت جلسات وب‌کنفرانس وجود ندارد اما به ظرفیت‌های بیشتر از ۳۰ نفر در اصطلاح وبینار گفته شده و به دلیل تعداد بالای کاربر تعامل میان حاضرین در جلسه وب‌کنفرانس تا حد زیادی کاهش می‌یابد.
در یک جلسه وب‌کنفرانس حداکثر بین چند نقطه می‌توان ارتباط برقرار کرد؟
بر خلاف سیستم‌های ویدیو‌کنفرانس که دارای محدودیت در تعداد نقاط اتصال کاربران می‌باشند سیستم وب‌کنفرانس اسکای‌روم هیچگونه محدودیتی در تعداد نقاط اتصال کاربران به جلسه وب‌کنفرانس وجود ندارد.
سرعت اینترنت مورد نیاز برای شرکت در یک وب‌کنفرانس چقدر است؟
سرعت اینترنت مورد نیاز به تعداد تصاویر همزمان و کیفیت تصاویر بستگی دارد. به عنوان مثال برای یک تصویر همزمان با کیفیت 320x240 حداقل اینترنت 128k ADSL مورد نیاز می‌باشد.
علاوه بر ارتباط صدا و تصویر چه امکاناتی در وب‌کنفرانس اسکای‌روم وجود دارد؟
در وب‌کنفرانس اسکای‌روم علاوه بر ارتباط زنده صدا و تصویر امکان ارایه گزارشات تصویری از طریق نمایش اسلاید، فایل‌های پاورپوینت، پی‌دی‌اف، اکسل و... نیز وجود دارد. همچنین در صورت نیاز امکان به اشتراک گذاشتن تمام دسکتاپ توسط ارایه دهنده فراهم شده است. علاوه بر این با قابلیت تبادل مستقیم فایل در اتاق می‌توان مستندات لازم را در اختیار حاضرین در جلسه قرار داد.
آیا برگزاری هر جلسه وب‌کنفرانس با اسکای‌روم نیازمند هماهنگی قبلی است؟
خیر، سرویس‌های وب‌کنفرانس اسکای‌روم در تمامی‌ساعات شبانه روز و ایام هفته فعال بوده و بدون نیاز با هماهنگی قبلی آماده بهره برداری می‌باشند.
برای برگزاری جلسات وب‌کنفرانس چه تجهیزاتی مورد نیاز است؟
برگزار کننده جلسه همانند سایر کاربران به یک دستگاه رایانه رومیزی و یا لپ تاپ متصل به اینترنت همراه با میکروفون و وبکم مناسب نیاز دارد.
آیا می‌توان با خارج از کشور نیز ارتباط وب‌کنفرانس داشت؟
بله از سرویس وب‌کنفرانس اسکای‌روم میهمانان خارج از کشور نیز می‌توانند در جلسات وب‌کنفرانس شرکت نمایند.
آیا امکان برگزاری جلسات وب‌کنفرانس در شبکه درون سازمانی هم وجود دارد؟
در حال حاضر برگزاری تمامی جلسات فقط بر پایه اینترنت (آنلاین) میسر است و در شبکه های درون سازمانی ممکن نیست.

پخش زنده رویدادها

چه رویدادهایی را می توان به صورت زنده پخش کرد؟
همایش، سمینار، کنفرانس، کنسرت، تئاتر، کارگاه های آموزشی، جلسات گفتمان و پرسمان، دورهمی های شخصی و... از جمله رویدادهایی هستند که می توان در بستر اینترنت به صورت زنده و آنلاین پخش نمود.
برای پخش زنده به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟
میکروفون ها و وبکم های داخلی لپ تاپ ها، تلفن های هوشمند و تبلت ها اغلب به دلیل گیرندگی ضعیف و کیفیت پایین برای محیط های بزرگ مناسب نیستند. از این رو پیشنهاد می کنیم از تجهیزات جانبی (اکسترنال) برای این منظور استفاده نمایید. دقت داشته باشید در صورتی که ارایه دهندگان و سخنرانان در حین ارایه محتوا حرکت می نمایند، می بایست از میکروفون های بیسیم و یا هندزفری بلوتوث استفاده نمایید. پایه فیلمبرداری جهت تثبیت موقعیت وبکم ها، لپ تاپ یا رایانه (به ازای هر وبکم یک دستگاه) و اینترنت مناسب و پایدار جزو ملزومات پخش زنده می باشند. برای ارتباط صوتی می توان از تلفن های هوشمند و یا تبلت که به هندزفری بلوتوث متصل هستند استفاده نمود.
اینترنت محل برگزاری رویداد باید چه سرعتی داشته باشد؟
اینترنت محل برگزاری رویداد می بایست در درجه اول پایدار باشد (توصیه ما استفاده از اینترنت پرسرعت ADSL است) تا از بروز اختلال در حین پخش زنده پیشگیری شود. سرعت آپلود نیز می بایست حداقل 256Kb/s باشد. دقت داشته باشید اینترنت مذکور باید به صورت اختصاصی جهت پخش زنده مورد استفاده قرار گیرند و از استفاده سایر کاربران از آن همزمان با پخش زنده اکیدا خودداری نمایید. پیش بینی حداقل یک خط اینترنت دیگر به عنوان جایگزین خط اصلی نیز بسیار مفید است.
مخاطبین چگونه می توانند از پخش زنده رویداد استفاده کنند؟
پخش زنده هر رویداد دارای یک پیوند اینترنتی (لینک) می باشد که توسط برگزار کننده رویداد، در اختیار مخاطبین مورد نظر قرار می گیرد. مخاطبین می توانند از طریق رایانه، لپ تاپ، تلفن هوشمند و یا تبلت در رویداد شما شرکت نمایند. با کلیک بر روی این پیوند، فرم ورود به پخش زنده رویداد در مرورگر متقاضی نمایش داده می شود. دسترسی متقاضیان متناسب با سیاست های برگزار کننده می تواند به صورت عمومی (میهمان) یا در قبال ثبت نام و دریافت شناسه کاربری و گذرواژه فراهم شود.
آیا می توان همزمان چندین تصویر را پخش نمود؟
در صورت استفاده از سرویس های وب کنفرانس میتوانید بیش از دو تصویر همزمان پخش کنید، به ازای هر وبکم می توان یک تصویر را به صورت زنده و همزمان پخش نمود. به عنوان مثال شما می توانید یک وبکم را برای پوشش تصویری تریبون و وبکم دیگر را برای سکوی همایش در نظر بگیرید. دقت داشته باشید ارایه چند تصویر همزمان مستلزم اینترنت پرسرعت تر در محل همایش می باشد. از طرفی مخاطبین نیز برای دریافت چندین تصویر همزمان نیاز به اینترنت پرسرعت تری خواهند داشت و ممکن است بخشی از مخاطبین در دریافت تصاویر با مشکل مواجه شوند. از این رو توصیه می کنیم به جای پخش همزمان چندین تصویر، متناسب با شرایط رویداد تصویر وبکم مناسب تر را فعال نموده و با سوییچ نمودن وبکم ها، پوشش تصویری رویداد را مدیریت نمایید.
آیا میتوان از دوربین های فیلمبرداری استفاده کرد؟
خیر، دوربین های فیلمبرداری امکان اتصال به سیستم های تحت وب را ندارند و حجم تصاویر تولید شده با این دوربین های نیز بسیار بالاست و مناسب انتقال در بستر وب نمی باشند. در صورت نیاز می توانید از وبکم های با کیفیت بالا استفاده نمایید.
چه میکروفونی برای پوشش صدای رویداد مناسب است؟
بهتر است صدای افراد از فاصله بسیار کم گرفته شود و دریافت صدا از محیط (بلندگوهای محل برگزاری) به هیچ عنوان توصیه نمی شود. از این رو در صورتی که سخنرانان و ارایه دهندگان شما در محل مشخصی تثبیت شده اند، می توانید از میکروفون های با کیفیت رومیزی و یا میروفون های رایج در رویدادها استفاده کنید. اما در صورتی که سخنرانان و ارایه دهندگان در حال حرکت بر روی سکو هستند، حتما از میکروفون های بیسیم یقه ای یا دستی استفاده کنید. البته می توانید از هندزفری بلوتوث یا بیسیم و گوشی های تلفن هوشمند یا تبلت نیز استفاده نمایید.