اندیشکده تعلیم وتربیت سدید درجهت حل مشکلات و ارائه راه حل های جدید
اندیشکده تعلیم و تربیت سدید نخستین مورد از نوع خود در شهرستان کاشمر است. این مجموعه که با همراهی تعدادی از دانشجویان و متفکران جوان شهرستان درجهت بررسی مشکلات منطقه و ارائه راه حل های بومی هست درسال 1401تاسیس شده است. مریم مهربان نیا، موسس این اندیشکده درباره چگونگی تشکیل آن گفت: ما به دنبال این بودیم برای این که بتوانیم نقش موثری دربحث نظام مسائل منطقه خودمان و تدوین چشم انداز آینده داشته باشیم به جای توجه به راه حل ارائه شده توسط دیگران، مشکلات حوزه های مختلف منطقه را بررسی و براساس روشی متفکرانه، علمی و بومی راه حل های کامل وجامعی را ارائه و التیامی برزخم های منطقه خودمان باشیم.
مسائل آموزش و پرورش شهرستان
این مجموعه ابتدا از طریق ارتباط با اندیشکده های مختلف استان و استان های دیگر با تبادل اطلاعات، ر وش های مختلف تفکر را آموخت و مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. آموزش و پرورش شهرستان کاشمر اولین سازمانی است که نظام مسائل ومشکلات آن مورد بررسی این اندیشکده قرار می گیرد. مهربان نیا درتوضیح بیشترگفت: آموزش و پرورش سازمان بزرگ وشلوغی است و چون مخاطب آن انسان و درواقع دانش آموزان هستند جای هیچ گونه اشتباهی وجود نداشت. ما در ابتدا عملکرد نیروهای اداری و در ادامه مسائل بین معلمان، دانش آموزان و والدین را بررسی و متوجه شدیم که معلمان و اولیا به عنوان دو بال آموزش وپرورش باهم هماهنگ نیستند و بیشتر بار مسائل بردوش معلمان است. در اولین قدم با فعال کردن حوزه انجمن اولیا و مربیان این تعادل را ایجاد و با ارائه چند راه حل بومی چشم انداز چندسال آینده آموزش و پرورش شهرستان را مشخص کردیم.
شهرستان ایده آل آینده
او در مورد عملکرد اندیشکده گفت: البته صحبت دراین باره خیلی زود است و باید منتظر آینده و عملکرد آموزش و پرورش شهرستان کاشمر باشیم. ما علاوه برآموزش وپرورش برای اداره ارشاد و دفتر امام جمعه شهرستان کاشمر نیز برنامه ترسیم راهی را داشتیم. دورنمای آینده ما این است که بتوانیم نقشه راهی برای تمام سازمان ها و مجموعه های شهرستان داشته باشیم و درچند سال آینده شهرستانی نمونه و ایده ال داشته باشیم. مهمترین دست آورد مجموعه ما درحال حاضر همین است که همه شهرستان با اندیشکده تعلیم وتربیت سدید آشنا و درفضای مجازی دنبال کننده زیادی اقدامات ما را پیگیر هستند. ما به آینده امیدوار و چشم انداز چندسال دیگر را روشن می بینیم. مهربانی نیا مهمترین چالش پیش رو را پیدا کردن انسان های تخصص وآگاه به مساله می داند. او افزود: در ابتدای راه ما با آدم های اندیشمند بسیاری همراه شدیم اما در ادامه مشخص شد این افراد با آن همه سر و صدا طبل توخالی هستند واطلاعات آنها به وسعت اقیانوس و عمق یک وجب است. ما به د نبال بهترین فرد درحوزه کاری خودش هستیم. درمورد خدمات به سایر ارگان ها و سازمان ها نیز می توانیم با بهترین نیروهای حوزه کاری خودشان و هم فکری نظام مسائل را حل و نقشه راه آینده را ترسیم کنیم.